kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Hindili lahana çorbası
Etleri yağsız tavada bir çorba kaşığı ısıtılmış yağ ile 4-5 dakika soteleyin. Kalan yağı bir tencerede ısıtıp, soğanları soteleyin. Sebze suyu ve patatesleri ilave edip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesli karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar robottan geçirin. Karışımı tekrar tencereye koyun, erişte makarna ve etleri katıp, 2-3 dakika pişirin. Lahanaları ilave edip, lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.

6 kişilik


MALZEMELER
*
500 gr. lahana
* 300 gr. hindi kalça kuşbaşı
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet kırmızı soğan
* 8 su bardağı sebze suyu
* 2 adet orta boy patates
* 50 gr. erişte makarna

Ayvalı hindi
Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıp sararıncaya kadar 4 dakika soteleyin. Etleri ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Domates ve şekeri katıp, bir kez karıştırın. Ayvaların kabuklarını soyun. Bir tanesini bütün bırakıp, diğerini küçük kuşbaşı doğrayın. Ayvaları, su, tuz ve karabiberi etlere katıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pirinç veya bulgur pilavı ile servis yapın.

2 kişilik

MALZEMELER
*
1 paket hindi kalça kuşbaşı
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış)
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 2 adet küçük ayva
* 2 su bardağı su (kaynar)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Kremalı but salatası
Piliç etlerini karabibere bulayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyerek pişirin. Piliç suyunu ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Kalıbı ateşten alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krema ve sirkeyi ilave ederek iyice karıştırın. Sosu piliç etlerinin üzerine gezdirip, harmanlayın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
1 tabak piliç ızgara tava kuşbaşı
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Sos:
*
2 adet orta boy kırmızı soğan (boyuna 4'e bölünmüş)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3/4 su bardağı piliç suyu
* 2/3 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı sirke

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Havuç çorbası   / 15-06-2006
 Cevizli yaprak sarma   / 14-06-2006
 Yeşil kereviz dolması   / 13-06-2006
 Tahinli fındık bohça   / 12-06-2006
 Soslu enginar oturtması   / 11-06-2006
 Şikemperver çorbası   / 10-06-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-06-2006
 Şehriyeli hindi but kapama   / 08-06-2006
 Mantar çorbası   / 07-06-2006
 Lezzet Güneşi   / 06-06-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
'Sting'im her şeyim
Gitarını taşıyayım, tişörtünün...
HAKAN & UTKU
Garip ötesi Dünya Kupası diyalogları
- Şükran... Şşşt...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Hindili lahana çorbası
Etleri...
Aşırı terleyene estetik çözüm botoks
Aşırı terleyene estetik çözüm botoks
Deri altına enjekte edilen bir ilaç olan botoks, terleme tedavisinde...
Antioksidanlar-la sınav stresine son
Antioksidanlar-la sınav stresine son
Zorlu sınav maratonuna hazırlanırken, yiyip içilenlere de dikkat...
Tatlıses organik giysi üretmeye başlıyor
Tatlıses organik giysi üretmeye başlıyor
Müzikten turizme kadar girdiği her sektörde başarılı olan İbrahim...
Konser sonrası kebap ziyafeti
Konser sonrası kebap ziyafeti
Rock müziğin ünlü ismi Sting, önceki akşam Kuruçeşme Arena'da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.