Lezzet Güneşi
Hindili lahana çorbası Etleri yağsız tavada bir çorba kaşığı ısıtılmış yağ ile 4-5 dakika soteleyin. Kalan yağı bir tencerede ısıtıp, soğanları soteleyin. Sebze suyu ve patatesleri ilave edip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesli karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar robottan geçirin. Karışımı tekrar tencereye koyun, erişte makarna ve etleri katıp, 2-3 dakika pişirin. Lahanaları ilave edip, lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
6 kişilik
MALZEMELER * 500 gr. lahana * 300 gr. hindi kalça kuşbaşı * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet kırmızı soğan * 8 su bardağı sebze suyu * 2 adet orta boy patates * 50 gr. erişte makarna
Ayvalı hindi Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıp sararıncaya kadar 4 dakika soteleyin. Etleri ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Domates ve şekeri katıp, bir kez karıştırın. Ayvaların kabuklarını soyun. Bir tanesini bütün bırakıp, diğerini küçük kuşbaşı doğrayın. Ayvaları, su, tuz ve karabiberi etlere katıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pirinç veya bulgur pilavı ile servis yapın.
2 kişilik
MALZEMELER * 1 paket hindi kalça kuşbaşı * 4 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) * 1 adet domates (küp doğranmış) * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 2 adet küçük ayva * 2 su bardağı su (kaynar) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Kremalı but salatası Piliç etlerini karabibere bulayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyerek pişirin. Piliç suyunu ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Kalıbı ateşten alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krema ve sirkeyi ilave ederek iyice karıştırın. Sosu piliç etlerinin üzerine gezdirip, harmanlayın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 1 tabak piliç ızgara tava kuşbaşı * 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş) * 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Sos: * 2 adet orta boy kırmızı soğan (boyuna 4'e bölünmüş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 3/4 su bardağı piliç suyu * 2/3 su bardağı krema * 1 çorba kaşığı sirke
|