|
Levrek buğulama
Salı günleri Ertekin'in Ortaköy'deki mekanında yediğimiz yemekler artık geleneksel hale geldi. Bu yemeklere, başta Hıncal Ağabey olmak üzere Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ünlü mimar Erhan İşözen, Rafi Portakal, Alp Yalman, Orhan Mizanoğlu, Abdullah Kiğılı ile birçok işadamı ve sanatçı katılıyor. Salı günlerinin yemeklerini Borsa Restoranları'nın sahibi Rasim Özkanca hazırlıyor. Son yemek bir harikaydı. Menüde "Faroz usülü fırında levrek buğulama" vardı. Defne yaprağı, ince kıyılmış marul ve soğan üzerine yatırılmış ve tepside fırına sürülmüş kılçıksız levrekler muhteşemdi. Tadı damağımızda kalan bu yemeği sizinle paylaşmak istedim. Eğer yolunuz bugünlerde Borsa'ya düşerse Faroz usülü levrek buğulamayı denemenizi öneririm.
|