Tuzlu lokmalar
Peynir, maydanoz ve bir çorba kaşığı çörekotunu karıştırın. Margarin, yumurta ve yoğurdu çırpın. Una kabartma tozunu ekleyip, ortasını havuz gibi açın. Margarinli karışımı koyun ve elle dairesel hareketlerle unu yedirin. Birkaç kez yoğurun ve üstünü örtüp yarım saat bekletin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlu bir yüzeyde merdane ile yarım santim kalınlığında açın. 7x4 santimlik dikdörtgen parçalar kesin. Her bir parçanın kısa kenarına harçtan bir tatlı kaşığı koyup, rulo şeklinde sarın. Rulonun alt ve üst kısmından hafifçe bastırıp, aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizin. İkinci hamur için de aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin.
MALZEMELER * 250 gram eritilmiş margarin
* 4,5 su bardağı un
* 3 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 250 gram beyaz peynir
* Yarım demet maydanoz
* 2 çorba kaşığı çörekotu
|