kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
  » Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Bu yıl 20 milyar USD gelecek"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonominin en sağlıklı günlerini yaşadığını, ekonomik reformlara aynendevam edeceklerini söyledi.

Unatıkan, 18 Mart Spor Salonu'nda düzenlenen Ak Parti Çanakkale İlBaşkanlığı 2. Olağan Kongresine katıldı. Unakıtan burada yaptığı konuşmada, ekonominin temelinin sağlam temeller üzerinde bulunduğunu belirtti.

Göreve geldikleri zamanla, günümüzde ekonomik anlamda çok farklılıkların yaşandığını hatırlatan Unakıtan, bunun nedeninin Türkiye'nin geçmişte iyi yönetilmemesi olduğunu söyledi.

Geçmişte toplanan
vergilerin bütçenin faizine yetmediğini bildirenUnakıtan, ''Bugün ise bizim bütçemiz, ay ay fazlalık verir hale geldi.Mayıs ayında bütçemiz fazlalık verdi. Bunun nedeni ise ülkeyi iyi yönettiğimiz için, hortumları kestiğimiz içindir. Türkiye ekonomisi sağlam temeller üzerine oturtulmuştur. Her geçen gün bütçemiz daha iyioluyor'' dedi.

Yaptıkları özelleştirmelerin eleştirildiğini, ancak daha önce zarar eden bir çok kuruluşun bugün kara geçtiğini hatırlatan Unakıtan,şunları söyledi:
''Karadenizdeki bir işletme, her sene 30 trilyon lira zarar ediyordu. Bu para kimin cebinden çıkıyordu, tabiki milletin cebinden. Şimdi biz orayı 33 milyon dolara sattık. Ondan sonra o 30 trilyon lirazarardan da kurtulduk. Şimdi o işletme kara geçti ve biz ordan vergi alıyoruz. O zaman niye özelleştirmeyelim. İşte bu nedenlerle bütçe toparlanıyor. Biz göreve geldiğimizde toplanan vergi 65 katrilyon liraidi ve zor toplanıyordu. Şimdi ise 146 katrilyon lira. Bu millet sevdiği zaman, istediği zaman zaman vergisini verir.''

TSMF Başkanı'nın, ''Biz satıyoruz, parayı Maliye Bakanı alıyor'' sözlerine de değinen Bakan Unakıtan, ''Alacağız tabi. Satın diye koyduk. Parayı veren altın bulsun. Çok teşekkür ediyorum arkadaşlara ama parayı da alırım. Çünkü o para milletin parası. Bu milletin parasını bu millete hizmet olarak harcayacağız'' dedi.

'KİM DALGA GEÇERSE HAPI YUTAR'

Unakıtan bu arada, piyasalarda son dönemde yaşanan dalgalanmayı, piyasaların sistemine bağladı.

Unakıtan, basın mensuplarına dönerek ''Bizim sistemimiz dalgalı kurdur. Hem dalgalı kur olacak, hem dalgalanmayacak. Böyle şey olur muya. Bunun adı dalgalı sayın medya, manası dalgalanır. Bu dalgalanma karşısında kim dalga geçerse hapı yutar. Herkes hesabını iyi yapsın. Türk Lirası kazanan gitmiş dolarla borçlanmış. Olur mu öyle şey. Türk lirası kazanan Türk lirası ile dolarla kazanan dolarla, avroyla kazanan avroyla borçlansın'' diye konuştu.

Ekonominin sağlıklı olduğuna dikkati çeken Bakan Unakıtan, ''Kimseekonomimiz sağlıksızdır diye yorumlamasın. Ekonomimiz en sağlıklı günlerini yaşıyor. Çünkü biz öyle reformlar yaptık ki bunu da kolay kolay bozamazlar. Artık bu sistemi bozmaları için özel ihtisas yapmaları lazım'' dedi.

Bakan Unakıtan, milletin huzura ve istikrara ihtiyacı olduğunu belirtirken, ''Bugün huzur da var istikrar da, kimse bu ülkenin huzurunu bozamayacak'' dedi.

TÜRKİYE-AB

Türkiye'nin 40 yıl boyunca AB'nin kapısında beklediğini bildiren Unakıtan, şunları kaydetti:

''Ancak Recep Tayyip Erdoğan başbakan olduktan sonra bu kapı sonuna kadar açıldı. Bugün yurtdışında büyük prestije sahibiz. Hiç kimse merak etmesin, AB'ye tam üye olacağız. AB'nin parası için üye olmayacağız.

Oradaki kriterleri ülkemize getireceğiz. Bakın artık yatırımcılar ülkemize güvenle bakıyorlar. Geçen sene 9,7 milyar dolar yatırım geldi. bu sene ise 20 milyar dolar yatırım gelecek.'' Bakan Unakıtan, hastanelerin birleştirilmesiyle vatandaşın rahata kavuştuğunu da vurguladı.
Bakan Unakıtan, partilerde en önemli hususun teşkilatları olduğunadikkat çekerken, ''Bizim teşkilatımız sağlamdır. Teşkilatı sağlam olanların sırtı yere gelmez'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli de yaptığı konuşmada, partide görev yapan herkesin koltuğunun emanet olduğuna dikkat çekerek, ''Bizim görevimiz millete hizmet etmektir'' dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı Akif Gülle ise partide göreve gelen herkesin görevini iyi yapması gerektiğini söyledi.

VALİ KIRLI'YI ZİYARET

Bakan Unakıtan kongrenin ardından, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı'yımakamında ziyaret etti ve ilin sorunları hakkında brifing aldı. Bakan Unakıtan Çanakkale'de ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Aydın'ı da rektörlükte ziyaret etti.
Öte yandan AK Parti İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'nde eski il başkanı Reyhan Demirtaş aday olmazken, kongrede Haluk Cihat Temiz'in oluşturduğu tek liste ile seçime gidildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 'Çok para bizi aşırı yoruyor'
 Dalaman barajı erken bitiyor
 Mayıs yüksek çıktı ama enflasyonda revizyon yok
 Rusya, Ceyhan'a 'petrol vermek' istemiyor
 İstanbul'a iki yeni gökdelen geliyor
 Tatilde erkenci olunca 'yabancı fiyatı'nı kaptık
 TÜFE hedefinin tutması mucizelere kaldı
 Felaket tellallığı yapanı elimizin tersiyle itmeliyiz
 Havaalanı ve liman yapana vergi muafiyeti
 Akrep zehrini servete akıtacak
 Ödeme garantili hastane yatırımı modeli geliyor
 Kentsel dönüşüm tasarısı Başbakanlık'ta
 Ankaralı memur orta gelir konutu alamadı
 ABD'liler, Ege Girişim Bankası'na ortak olacak
 'THY, iç hatlarda fiyat değiştirmeyecek'
 'AB enerjide Ankara'ya yardım etmeli'
ALİ SAYDAM
Siyasette 'nasıl', 'ne'den daha önemli
Üç hafta önce (21...
Kadınlara dayak dizi filmlerde işlenecek
Esma Ürün'ün yaşadığının benzeri olaylar, ratingi yüksek dizilerde...
Yıkadıkları halıların suları iki aracı uçurdu
Kağıthane'de halı yıkayan kadınların caddeye akıttığı sabunlu su...
Korsan avcısı kadınlar
Korsan avcısı kadınlar
Ünlü markalara çalışan ev kadınları, çarşı pazar dolaşırken...
Öğrenciler zeki, okullar iyi
Öğrenciler zeki, okullar iyi
Üniversitelere öğrenci sokmada yüzde 80'in üzerinde başarı sağlayan 3...
IMKB
E: 39.212 D:% 2,13
DOLAR
S: 1,545 D:% -0,194
EURO
S: 1,992 D:% 0,302
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu