Ispanaklı bulgur pilavı
Soğanı kızgın yağda sararıncaya kadar soteleyin. Bulguru ve kırmızı etli biberi katıp, 3-4 dakika daha karıştırarak soteleyin, ıspanağın yarısını ilave ederek bir kez karıştırın. Ilık suda bulyonu eritip, bulgurun üzerine gezdirin, bir kez karıştırıp kapağını kapatın. Bulguru, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Kalan ıspanakları karıştırıp, 10 dakika dinlendirin. Reyhan yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 2 su bardağı bulgur
* 250 gr. ıspanak (ince kıyılmış)
* 2 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış)
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 su bardağı su (ılık)
* 1 paket toz tavuk bulyon
* 1 adet kırmızı etli biber
* Tuz
* Reyhan (süslemek için)
|