|
|
|
|
|
Konyak bu yaz buzlu içilecek
|
|
Geçen hafta bt şirketinin sahibi Burak Türeci'nin davetlisi olarak dünyanın en iyi konyaklarından Hennessy'nin nasıl üretildiğini görmek için Fransa'nın Cognac bölgesindeydim. Hoş, yolculuk öncesinde "Konyağı nasıl bilirdiniz?" diye sorsalar, vereceğim cevap sadece; Yemeğin üstüne içilen digestif sindirici) ve pahalı bir içki" olduğu olabilirdi. Konyağın özel beyaz bir üzümden yapıldığı, meşe fıçılarda 200 yıl süreyle saklandığı, bir şişe konyağın, yüzlercesinin arasından bir kişi tarafından tadım yapılarak harmanlandığından bihaberdim doğrusu. Hennessy Ailesi'nin, bu işi tam 200 yıldır kuşaktan kuşağa sürdürmesinin yanı sıra, firmanın konyak tadımcısı yani degustatörünün bile bir başka aileden kuşaktan kuşağa geçen bireylerinden oluşması beni cidden çok etkiledi.
HERKESİN KONYAĞI KENDİNE TABİ AMA... Bu arada dünya modasını yakından takip eden İstanbul'un elitlerine konyakla ilgili bir haberim var: Yüzlerce yıllık asil Fransız konyağının içim şekli değiştirilmiş. Konyak üreticileri yüksek alkol oranı olan ve yemek sonrası içilen konyağın stilini değiştirmişler. Konyağın içine buz ve biraz tonik koyarak barlarda, kulüplerde ayaküstü içilebilecek bir içki haline getirmişler. Hennessy gezisinde Reha Muhtar ve Kubilay Keskin'le buzlu ve tonikli konyağın tadını çok beğendik doğrusu. Ancak grubumuzda Ahmet Örs ve Mehmet Yalçın gibi bunu cinayetle eşdeğer görenler de vardı. Tabii ki herkesin konyağı kendisine ama buzlu ve tonikli konyak bu yaz çok moda olacak gibi... Sonra demode kalmayın!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|