kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tipik bir japon mönüsünde neler oluyor?
Japon kadınları neden her daim genç ve zayıf
Tipik bir japon mönüsünde neler oluyor?
Pişirme sunum ve sofra sırları

Tipik bir japon mönüsünde neler oluyor?

* BALIK Japonya, Batı ile kıyaslandığında iki kat daha fazla balık tüketiyor. "Japanese Women Don't Get Old or Fat" adlı kitapta yer alan çarpıcı bir araştırmaya göre ise Japonlar dünyadaki toplam balığın yaklaşık yüzde 10'unu tüketiyorlar. Japonlar her yıl kişi başına 69 kilo balık tüketiyorlar. Bu rakam dünyada kişi başına yılda ortalama 16 kilo. Balık artık hepimizin bildiği gibi son derece değerli proteinler içermesinin yanı sıra neredeyse hayati değeri olan Omega-n asiti açısından da son derece zengin.

* SOYA Son yıllarda "mucizevi bitki" olarak nitelendirilen soya fasulyesi, Japon halkının da bir vazgeçilmezi. Soya fasulyesi kalp ve damar hastalıklarını önlemede etkili... Bunun nedeni içeriğinde bulunan linoleik yağ asitleri ve düşük kolesterol seviyesi. Lif açısından da oldukça zengin olan soya fasulyesi kan şekeri üzerinde pozitif bir etkiye sahip. Kolayca sindirilebilen ve kolesterol içermeyen soya ürünleri ete nazaran daha yüksek oranda B1 vitamini içeriyor ayrıca soyada kalsiyum, demir, çinko, fosfor, magnezyum miktarları da yüksek. Soya oğal bir östrojen olarak cilt üzerinde faydalı bir etkiye sahip isoflavone maddesi de içeriyor. Menopoz ve osteoporozda görülen negatif etkileri azalttığı, özellikle hücre hasarlarını, kemik erimesini önlediği de biliniyor.

* PİRİNÇ Japon mutfağında ekmeğin yerini pirinç pilavı alıyor. Bu yiyecek kendi özel kasesinde, neredeyse her öğünde servis ediliyor ve genel olarak sade biçimde yeniliyor. Zeytinyağsız, tereyağsız, sossuz!" diyor Moriyama... Moriyama'nın daha sağlıklı beslenmeniz için önerisi de kahverengi pirinç tüketmeniz...

* SEBZE Japonlar sebzeye bayılıyorlar. Özellikle de yeşil yaprak, daikon, kırmızı turp ve patlıcan gibi taze sebzelere... Japonlar; 'Ne kadar tazeyse o kadar iyidir' felsefesine bağlılar. nMEYVE "Japonlar meyveyi daha çok tatlı niyetine yiyorlar" diyor Moriyama ve ekliyor; "Örneğin benim annemin tatlı olarak favorileri kiraz, karpuz, üzüm, Japon hurması, çilek ve mandalinadır."
DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Başarılı seksin sırrı cinsel zekâda gizli
 Kısa ayrılıklar erotizmi besler
 Vücudunuzu yenileme zamanı
 Sağlıklı beslenme hurafeleri
 Dernek hayatlarını değiştirdi
 Doktorları daha çok kadınlar şikayet ediyor
 Yürüyüş stresi azaltır kolesterolü düşürür
 Kanseri yendi hastalara umut oldu
 Karlı dağların dişi komandoları
 Çileği seviyorsunuz peki ya vücudunuz?
 Sağlığınızı kendiniz yaratın
 Stresin nedenini çözmelisiniz
 Kendinize güvenin herkes sizi beğensin
 Stresin götürdüklerini önemseyin
 Yoksullara bedavaya estetik
 Hayattan yüksek beklenti ve stres sağlığı bozuyor
 Enerjinizi tekrar depolamak için
 Rahat bir vücutla deliksiz uyku uyuyun
 Başkalarının hayatını yaşamayın
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
'Şampiyonlukta parasızlığın ve Allah'ın etkisi oldu'
'Şampiyonlukta parasızlığın ve Allah'ın etkisi oldu'
Onlar şampiyon Galatasaray'ın üç kaptanı ve takımı şampiyonluğa...
'Sion tarikatı, Bizans'ta da mevcuttur!'
'Sion tarikatı, Bizans'ta da mevcuttur!'
Da Vinci Şifresi, şimdi de sinemalarda. Peki, Dan Brown'un fenomen...
Zaferler önce kendi evlatlarını yer!..
Evet, ama sevgiyle, dayanışmayla ve kendine özgü...
Şampiyon...
Benim babam Galatasaray Lisesi'nden, benim dedem Galatasaray...
'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
Bizler, kendi kafamızda yarattığımız efsanelere inanıyoruz. Bunların ne kadar...
Ece'den mutfak dersleri
Geçtiğimiz ekim ayında açılan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, gencecik aşçılar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.