kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fırından ekmek parası
Isparta'yı mutlaka keşfedin
'Gı, bu ne?' Olmuş kabune
Fırından ekmek parası

Fırından ekmek parası


Yalvaç'ta yediğimiz muhteşem yemekten sonra mahalle fırınlarını gezdik. Ama bu fırınlar bildiğiniz fırınlara benzemiyor. Belediye burada çok güzel bir uygulama yapmış. Her mahalleye bir fırın yaptırılmış, sorumluluğunu o mahalledeki çok yoksul bir kadına vermiş. Mahalle halkı buraya gelip kendi hamurunu tutturuyor, pişireceği çalı çırpıyı da getiriyor. Fırıncı kadın ekmekleri ya da yöre böreklerini fırında pişirip teslim ediyor. Bunun karşılığında para almıyor, 15 ekmek karşılığı bir ekmeği kendine ayırıyor, bunu da ekmek almak isteyenlere satıyor. Kazanılan meblağ küçük gibi görünse de bu paralarla aileyi geçindirenler var. Doğrusunu söylemek gerekirse bu mahalle fırınları beni çok etkiledi.
DİĞER GURME HABERLERİ
 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
 Ece'den mutfak dersleri
 Kahvaltıda Van lezzeti
 Bulgur sonunda sınıf atladı
 Zengin olmanın derdi başka
 Bize de mi lolo?
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Baharatı kendinden
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
 Verona'da takdis edilen şaraplar
 Butik biracılıkta çağı yakaladılar
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
Bizler, kendi...
Zaferler önce kendi evlatlarını yer!..
Zaferler önce kendi evlatlarını yer!..
Evet, ama sevgiyle, dayanışmayla ve kendine özgü...
Şampiyon...
Şampiyon...
Benim babam Galatasaray Lisesi'nden, benim dedem Galatasaray...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.