Lezzet Güneşi
Ananas graten Ananas, konyak, tereyağı, vanilya, 2 çorba kaşığı esmer şeker ve zencefili yağsız tavada bolca karıştırarak karamelize oluncaya kadar 8-10 dakika pişirip daha sonra ateşten alın. Malzemeyi fırın kabına dikkatlice yerleştirin ve soğuyuncaya kadar iyice dinlendirin. Krema, süzme yoğurt, limon suyu ve limon kabuklarını karıştırıp, ananasların üzerine gezdirin, kalan tozşekeri serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırının ızgara konumunda tozşeker eriyip, karamelize oluncaya kadar 4-5 dakika pişirin ve hemen servis yapın.
MALZEMELER * 800 gr. ananas (taze veya konserve, 1.5 cm'lik küp doğranmış)
* 1 çorba kaşığı konyak
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 su bardağı esmer tozşeker
* 1/2 tatlı kaşığı zencefil
* 1 su bardağı krema
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
Patatesli piliç Göğüs etlerini 1 çay bardağı tuzlu karabiberli süt içinde yarım saat beklettikten sonra bir fırın kabına dizin. Limon suyu ve limon kabuğunu karıştırıp, üzerine sürün. Dondurulmuş patatesi çözmeden robottan geçirin, muskatı katın ve göğüslerin üzerine sıkıca döşeyin. Üstüne kaşar peyniri rendesi ve kırmızıbiber serpin. Tereyağını ufak parçalar halinde üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 1 büyük paket piliç göğüs light
* 1/2 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Tuz
* 2 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
* 500 gr. dondurulmuş patates
* 1 çay kaşığı muskat
* 250 gr. kaşar peyniri (iri rende)
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber n 100 gr. tereyağı
|