kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Ananas graten
Ananas, konyak, tereyağı, vanilya, 2 çorba kaşığı esmer şeker ve zencefili yağsız tavada bolca karıştırarak karamelize oluncaya kadar 8-10 dakika pişirip daha sonra ateşten alın. Malzemeyi fırın kabına dikkatlice yerleştirin ve soğuyuncaya kadar iyice dinlendirin. Krema, süzme yoğurt, limon suyu ve limon kabuklarını karıştırıp, ananasların üzerine gezdirin, kalan tozşekeri serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırının ızgara konumunda tozşeker eriyip, karamelize oluncaya kadar 4-5 dakika pişirin ve hemen servis yapın.

MALZEMELER
* 800 gr. ananas (taze veya konserve, 1.5 cm'lik küp doğranmış)

* 1 çorba kaşığı konyak

* 2 çorba kaşığı tereyağı

* 1 tatlı kaşığı vanilya

* 1 su bardağı esmer tozşeker

* 1/2 tatlı kaşığı zencefil

* 1 su bardağı krema

* 1 su bardağı süzme yoğurt

* 1 çorba kaşığı limon suyu

* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)

Patatesli piliç
Göğüs etlerini 1 çay bardağı tuzlu karabiberli süt içinde yarım saat beklettikten sonra bir fırın kabına dizin. Limon suyu ve limon kabuğunu karıştırıp, üzerine sürün. Dondurulmuş patatesi çözmeden robottan geçirin, muskatı katın ve göğüslerin üzerine sıkıca döşeyin. Üstüne kaşar peyniri rendesi ve kırmızıbiber serpin. Tereyağını ufak parçalar halinde üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

*
1 büyük paket piliç göğüs light

* 1/2 su bardağı süt

* 1 tatlı kaşığı karabiber

* Tuz

* 2 tatlı kaşığı limon suyu

* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

* 500 gr. dondurulmuş patates

* 1 çay kaşığı muskat

* 250 gr. kaşar peyniri (iri rende)

* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber n 100 gr. tereyağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zencefilli kurabiye   / 21-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-05-2006
 Vişneli irmik pudingi   / 19-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 18-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-05-2006
 Kıymalı sebzeli sandviç   / 15-05-2006
 Yeşil soslu makarna   / 14-05-2006
 Ispanaklı patates köşkü   / 13-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 12-05-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Çıtlayalım, coşalım Kordon'da dolaşalım
Dolaşırken...
HAKAN & UTKU
Yeni bir iş
yenibiris.com'un televizyon...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ananas graten
Ananas, konyak,...
Ağızdan apandisit ameliyatı yapılıyor!
Ağızdan apandisit ameliyatı yapılıyor!
Artık insanlara daha az zarar verme ilkesine dayanarak, vücudun...
İkiz bebek isteyenler bol bol süt içsin!
İkiz bebek isteyenler bol bol süt içsin!
İngiliz televizyon kanalı BBC, 'www.bbc.com.uk' internet sitesinde...
Seda-Nihat aşkı kaldığı yerden devam!
Seda-Nihat aşkı kaldığı yerden devam!
Nihat Doğan, bundan bir ay önce sevgilisi Seda Sayan'ı kuaföründen...
Avşar Kızı Günay'da 'hasret giderdi'
Avşar Kızı Günay'da 'hasret giderdi'
Hülya Avşar, önceki akşam sekiz yıl aradan sonra ilk kez Günay'da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.