AIG ve Özyeğin 'For You'da Aziz Zapsu'ya ortak oldu
BİM'i dev zincir market haline getiren Aziz Zapsu şimdi de eczane-market 'For You' için kolları sıvadı. AIG Zapsu'ya ortak oldu. Özyeğin'in de ortak olduğu konuşuluyor.
BİM marketlerini 10 yılda dev bir zincir haline getiren Aziz Zapsu, kozmetik marketi For You'yu aynı şekilde büyütmek için kolları sıvadı. Dünyanın en büyük şirketlerinden olan American International Group (AIG) 55 mağazaya sahip 'For You' marketlerine ortak oldu. AIG ortaklığı resmi açıklama ile dün duyururken, kulislerde Hüsnü Özyeğin'in de AIG ile birlikte küçük ortak olarak For You hissesi aldığı belirtildi. Böylece Gima marketlerini Carrefour'a satan Özyeğin, Zapsu ile ortak olarak perakende sektörüne dönmüş oldu. Discount (indirimli) market olarak kurulan ve kısa sürede bin 200 mağazalık bir zincire dönüşen BİM'i belli bir noktaya getirdikten sonra satan Azizler Holding, Türkiye'nin ilk 'drugstore' zinciri For You ile perakende sektöründe yeni bir konsept oluşturuyor. ABD, Almanya ve İngiltere'de yaygın olan drugstore (ilaç ve kişisel bakım ürünleri marketi) zincirini Türkiye'ye getiren Azizler Holding, For You mağazalarını Türkiye'nin en büyük mağazalar zinciri haline getirleyi amaçlıyor. BİM kurulduktan sonra, Merrill Lynch, BankAmerica Int. gibi yabancı ortakların yanısıra Albaraka Türk ve Kuveyt Türk gibi finans kuruluşları ortak olmuştu. Her gün mağaza sayısını artıran BİM hisseleri halka arz edilince yabancı ortaklar hisselerini satmayı tercih etmişti. Kulislerde 'For You' için de aynı model planlandığı ve pazarlıkların uzun süredir devam ettiği konuşuluyordu. Dün yapılan AIG açıklaması ile söylentiler doğrulanmış oldu. Elde edilen finansman ile For You'nun büyümesine hız verileceği kaydediliyor.
eczanenin sahibi ve mesul müdürü eczacıdır.zincir eczane modeli ülkemizdeki bilinçsiz ilaç kullanımı gözönüne alındığında büyük hata olur.böyle bir model olamaz.eczacılar da izin vermez. kınıyorum.
Tolga Kızıltuğ
24.05.2006 17:52:26
Aziz Zapsu ve amerikalıları kınıyorum. Eczanelerin sahipleri eczacılardır. Eczacıların ekmeğiyle oynayanlar bunun hesabını halka verirler.