kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Tarhunlu somon fırın
* 2 adet somon fileto
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet küçük boy soğan
* 3 çorba kaşığı tarhun (doğranmış)
* 6 çorba kaşığı krema
Isıtılmış yağda balıkların her iki yüzlerini hafif sararıncaya kadar ilk yüzünü 3 dakika, ikinci yüzünü 2 dakika kızartıp, bir fırın kabına yerleştirin. Soğan, iki çorba kaşığı tarhun ve kremayı ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin, üzerine kalan tarhunu serperek servis yapın.

Adaçaylı dana
* 2 adet patates
* 100 gr. dana fileto (ikiye kesilmiş)
* 2 yaprak adaçayı
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
Patatesleri iri lokmalar şeklinde doğrayıp, derin bir tencereye yerleştirin, üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin ve 10 dakika pişirin. Aynı kaba etleri yerleştirin, adaçayı yapraklarını katın ve 15 dakika daha pişirin. Etleri minik lokmalar oluncaya kadar robottan geçirin. Patatese tereyağını katın, iri kırıklı oluncaya kadar çatalla ezip, tabaklara paylaştırın, üzerlerine etleri bölüştürüp, servis yapın.

Üzümlü havuç salatası
* 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
* 1 çay bardağı kuru üzüm (sultani)
* 2 çorba kaşığı portakal suyu
* 1 çorba kaşığı bal
* 1 kahve fincanı fındık (iri dövülmüş)
Havuç ve kuru üzümü iyice harmanlayın. Portakal suyu ve balı, küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, havuçların üzerine gezdirin ve iyice karıştırın. Üzerini streçle örtüp, buzdolabında dinlendirin, fındık serperek servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 11-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 08-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 07-05-2006
 Komşuyanı   / 06-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 03-05-2006
 Taratorlu pırasa kızartması   / 02-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 01-05-2006
 Doşa   / 28-04-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Sabah sabah Cem Özer...
Ey Cem Özer hayranları! Müjdemi...
HAKAN & UTKU
'Father Müslüm' realitesi çerçevesinde...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Üniversiteliler Hülya Avşar'ı sevmez
Biliyorum bu...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Tarhunlu...
Eyvah çocuğum cinselliği konuşuyor
Eyvah çocuğum cinselliği konuşuyor
Çocuğunuzun mastürbasyon yapmasına aşırı tepki göstermeyin. Onun...
Benden hastaları bildirmem istendi
Benden hastaları bildirmem istendi
* Ben bir Sağlık Müdürü'yüm. Bir psikiyatri hastasının işlediği...
'Hanım köylü' olmuş!
'Hanım köylü' olmuş!
Turkcell Süper Ligi'nde heyecan son haftaya kaldı. Pazar günü...
Sosyete Çeşme sezonunu açıyor...
Sosyete Çeşme sezonunu açıyor...
Çeşme, son birkaç yıldır eğlencenin başkenti Bodrum'la yarışır hale...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.