Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Tarhunlu somon fırın * 2 adet somon fileto * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1/2 adet küçük boy soğan * 3 çorba kaşığı tarhun (doğranmış) * 6 çorba kaşığı krema Isıtılmış yağda balıkların her iki yüzlerini hafif sararıncaya kadar ilk yüzünü 3 dakika, ikinci yüzünü 2 dakika kızartıp, bir fırın kabına yerleştirin. Soğan, iki çorba kaşığı tarhun ve kremayı ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin, üzerine kalan tarhunu serperek servis yapın.
Adaçaylı dana * 2 adet patates * 100 gr. dana fileto (ikiye kesilmiş) * 2 yaprak adaçayı * 1 tatlı kaşığı tereyağı Patatesleri iri lokmalar şeklinde doğrayıp, derin bir tencereye yerleştirin, üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin ve 10 dakika pişirin. Aynı kaba etleri yerleştirin, adaçayı yapraklarını katın ve 15 dakika daha pişirin. Etleri minik lokmalar oluncaya kadar robottan geçirin. Patatese tereyağını katın, iri kırıklı oluncaya kadar çatalla ezip, tabaklara paylaştırın, üzerlerine etleri bölüştürüp, servis yapın.
Üzümlü havuç salatası * 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş) * 1 çay bardağı kuru üzüm (sultani) * 2 çorba kaşığı portakal suyu * 1 çorba kaşığı bal * 1 kahve fincanı fındık (iri dövülmüş) Havuç ve kuru üzümü iyice harmanlayın. Portakal suyu ve balı, küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, havuçların üzerine gezdirin ve iyice karıştırın. Üzerini streçle örtüp, buzdolabında dinlendirin, fındık serperek servis yapın.
|