|
|
|
|
İzmir'de piknikli barınak ziyareti
Üye sayısı 2 bin'i aşan www.yasamhakkinasaygi.com adlı internet sitesi, İzmir'deki Gazi Hayvan Bakımevi'ne 15 günde bir gezi düzenliyor. Gezilere katılanlar, hem barınaktaki hayvanlarla ilgileniyor, hem de piknik yapıyor.
İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Deliömerli Köyü'ndeki Gazi Hayvan Bakımevinde kalan sahipsiz hayvanlar şu sıralar çok mutlu. Çünkü onların 15 günde bir gelip kafalarını okşayan çok sayıda ziyaretçileri var. Yurtiçi ve yurtdışından 2 bin'i aşkın hayvanseverin buluştuğu www.yasamhakkinasaygi.com adlı internet sitesi, Gazi Hayvan Bakımevi'ne 15 günde bir geziler düzenliyor. Katılımın oldukça yoğun olduğu gezilerde, bakımevindeki hayvanlarla vakit geçirmenin yanı sıra ormanlık alanda yapılan yürüyüşler ve pikniklerle doğanın keyfi çıkarılıyor. Hayvanlara yönelik vahşetin durdurulması ve yaşam haklarına saygı duyulması için çeşitli çalışmalar yapan internet sitesinin kurucusu Özgün Öztürk, Nebiha Deprem'in gönüllü olarak işlettiği bakımevine düzenlenen gezilerin de bu yöndeki çalışmalarının bir parçası olduğunu ekliyor.
YARDIMA İHTİYAÇLARI VAR Sayıları 400'ü aşan köpeğin barındığı Gazi Hayvan Bakımevi'nin ilginç bir öyküsü var. Gönüllülerin destekleriyle yaşatılan İzmir Narlıdere'deki hayvan barınağı, iki yıl önce ani bir kararla kapatılmış. Hayvanseverlerin tüm itirazlarına rağmen bir gecede barınaktaki bütün köpekler yok olmuş. Hemen arama çalışmalarına başlayan gönüllüler kimi köpeklerin vurulduğunu, bazılarının boğulduğunu, bazılarının açlıktan öldüğünü görmüş. Ancak inatla yaşayanlar da varmış. Kimini bir köyde kimini ormanlık alanda bulan gönüllüler onları toplayıp koruma altına almışlar. Hayvanseverlerin çabalarını gören köylüler de onlara destek olmuş ve Gazi Bakımevi işte böyle ortaya çıkmış. Şimdilerde bütün hayvanların sorumluluğunu tek başına üstlenen Nebiha Deprem, bakımevini yaşatmak için yoğun çaba sarf ettiğini söylüyor: "Onlar benim çocuklarım. Elimden geldiğince iyi şartlar sağlamaya çalışıyorum. En büyük ihtiyacımız mama, yemek. Gönüllüler dışında hiçbir destek almıyoruz şu anda. Sadece Gaziemir Belediyesi araba konusunda destek veriyor bir süredir. Bütün belediyeler kapılarını bize kapattı." Mücadelesinde tek başına zorlanan Nebiha Deprem, bakımevinin yaşatılabilmesi için acil desteğe ihtiyacı olduğunu söylüyor. Onun yardım çığlıklarını duyup yanıt verenlerden de yok deği aslında. www.yasamhakkıinasaygi.com internet sitesinin üyeleri şu sıralar Nebiha Deprem'in imdadına yetişmiş durumda. Sitenin kurucusu Özgün Öztük, gönüllü hayvan korumacılardan oluşan bir ekibiz diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Ekip olarak hiçbir derneğe bağlı değiliz, tüm dernek ve gönüllülere eşit mesafedeyiz. Bizim ana hedefimiz, hayvanlara karşı uygulanan vahşetin durdurulması ve Türkiye genelinde sahipli/sahipsiz hayvanların korunup, yaşam haklarına saygı duyulmasının sağlanması. Bu doğrultuda tamamen kişisel çabalarla ayakta duran barınağa katkı sağlamak, barınağın bilinirliğini artırmak ve hayvanların fark edilmesini sağlamak gibi amaçlarla bu gezilere başlandı." Her 15 günde bir Gazi Bakımevi'ne yaptıkları gezilerin çok keyifli geçtiğini söyleyen Öztürk şunları anlatıyor: "Önce barınağa uğranıyor. İsteyenler, orman içinde, mis gibi çam ağaçlarının arasındaki barınağın içine girip hayvanları seviyor. Ardından Deli Ömerli köyü sırtlarında yine orman arazisi içinde piknik ve sıcak su kaplıcasına yürüyüş yapılıyor. Gezimiz Deli Ömerli Köyü'ndeki keçileri severek son buluyor."
ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLUYOR Nebiha Deprem ise bu gezilerin bakımevi açısından çok faydalı olduğu görüşünde: "Bizim barınağımız çok uzak olduğu için, köpeklerimizin ilgiye ve sevgiye de çok ihtiyacı var. Bir tek beni görüyorlar. Ben de hepsine yetişemiyorum. Başlarının okşanmasına çok ihtiyaçları var. Pazar günleri arkadaşlar geliyor. Onlar sayesinde çocuklarımız mutlu oluyor. Yemek kadar sevgiye de ihtiyaçları var. Mama da getiriyorlar. Şu anda bir de kenelerle boğuşuyorum. Bu sorun için de ilaç yardımına ihtiyacımız var. Herkesten destek bekliyoruz." Geziye katılmak için ödenmesi gereken 10 YTL'lik ücrete ulaşım, mangal partisindeki yiyecek ve içecekler ve hayvanlara alınan kuru mamanın dahil olduğunu söyleyen Özgün Öztürk, sayıya göre araç kiralandığı için rezervasyonun zorunlu oyduğunu söylüyor. Bilgi ve rezervasyon için: (0535) 699 19 73 ya da (0505) 361 63 69 no'lu telefonlar ya da ozgun@yasamhakkinasaygi.com
NESLİHAN TUNÇ
|
|
|
|
|
|
|
|
|