Lezzet Güneşi
Çamfıstıklı hindi Etleri derin bir kaba koyun, üzerine un serpin ve sallayarak etleri una bulayın, delikli süzgece alıp, fazla unları silkeleyin. Bir çorba kaşığı yağı ısıtın, etleri ilave edin ve hızlı ateşte sallayarak hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Delikli kepçe ile alın ve sıcak tutun. Aynı tavaya kalan yağı ilave edip ısıtın, çamfıstıklarını katın ve karıştırarak çamfıstıkları sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Limon kabuğu, limon suyu ve balı katın, karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Çamfıstıklı sosa, etleri ve maydanozu katın, 3 dakika pişirin. Makarna ile beraber servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket hindi kalça kuşbaşı
* 4 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı çamfıstığı
* 1/2 adet limonun kabuğu kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş)
* 1 adet limonun suyu
* 1 çorba kaşığı bal
* 5 sap maydanoz (iri doğranmış)
*** Elmalı piliç Isıtılmış yağda etlerin her iki yüzünü altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 4'er dakika pişirin. Tavadan alın ve sıcak tutun. Aynı tavaya soğanları ilave edin, soğanlar sararıp yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 3 dakika soteleyin ve elmaları katın. Hızlı ateşte elmalar altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Hızlı ateşte pişirmeye devam ederek elma suyunu ekleyin ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Piliç suyunu katın, karıştırın ve tekrar kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Tavaya etleri ilave edin, kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya ve sos hafif koyulaşıncaya kadar 8-9 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber serpin, pilav veya patates püresiyle beraber servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket piliç light göğüs
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 2 adet elma (soyulmuş, her biri 8'e kesilmiş)
* 1 su bardağı elma suyu n1/2 su bardağı piliç suyu
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
*** Otlu spagetti Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Mercanköşk, maydanoz, balzamik sirke, kırmızı şarap, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelince ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
* 1 paket spagetti
* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk
* 2 çorba kaşığı maydanoz
* 2 çorba kaşığı balzamik sirke
* 2 çorba kaşığı kırmızı şarap
* 2 çorba kaşığı portakal suyu
* 3 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
|