|
 |
|
 |
  |
|
Güney Amerikalılar'a kebap yedirecekler
Time dergisinin İstanbul'un en iyi kebap restoranı' olarak lanse ettiği Köşebaşı; 10'uncu yılında hedef büyüterek, dünyaya açılıyor. Bakü'nün ardından Atina ve Brezilya da kebap ile tanışacak.
Türkiye'de 'kebap' denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Köşebaşı'nın iki ortağı Mert Aşkın ve Murat Ayaz, sınırları aşarak dünyayı kebapla tanıştırmak için kolları sıvadı. Yaşıyla birlikte hedeflerini de büyüten Köşebaşı, Bakü'den sonra şimdi de Atina ve Brezilya'da mekan açmaya hazırlanıyor.
TARSUS YÖRESİ LEZZETLERİ İlk kez 1995 yılında Levent'te Nedim Aşkın ve ortaklarının açtığı Köşebaşı; bugün 10'un üzerinde şube ile İstanbul, Ankara ve İzmir'de hizmet veriyor. Adana ve Tarsus yöresine ait et yemeklerinin lezzet düşkünleriyle buluşturan mekan, 'bir dünya markası' olma yolunda ilerliyor.
YABANCI ORTAKLARI OLDU Kısa süre önce Azerbaycan Bakü'de, şube açan ve Atina için çalışmaları başlatan mekanın ortağı Murat Ayaz, Güney Amerika'ya gitme niyetinin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı: "Fikir; senede birkaç kez bize yemek yemeye gelen Brezilyalı bir müşterimizden çıktı. Lübnan asıllı Souheil Salloum, kendi ülkesinin de kebapla tanışmasını istedi ve ilk kez bizimle birlikte restoran işine girmeye karar verdi. Bize ortak oldu..." Şube açmak için Brezilya'nın Sao Paulo kentini seçtiklerini anlatan Souheil Salloum ise "Buradaki yemekleri Brezilya mutfağına çok iyi adapte edebiliriz. Brezilyalılar eti çok seviyor" dedi. İlk kez restoran işine gireceği için heyecanlı olduğunu belirten Salloum, "Bu konuda yalnız değilim. Bana Sao Paulo'da Lübnan mutfağı restoranı ve fast-food zinciri sahibi olan Caio Lutfalla eşlik edecek" şeklinde konuştu.
KUZU YERİNE DANA ETİ... Brezilya mutfağında etin geniş bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Souheil Salloum, Brezilyalılar'ın genellikle dana eti yediğini vurgulayarak, "Biz de orada kuzu yerine dana kullanacağız. Başlangıç için Türkiye'den kebap ustaları götüreceğiz" dedi. İlk şubelerini Sao Paulo'da açacak olan Köşebaşı'nın yabancı ortakları, Brezilya'da yeni tatları denemek isteyen geniş bir kitlenin olduğunu söyledi.
RAKI VE AYRAN DA VAR Güney Amerikalılar'ı kebabın dışında rakı ve ayranla da tanıştıracaklarını vurgulayan Salloum ve Lutfalla, "Brezilya'da çok fazla Lübnanlı yaşadığı için Lübnan mutfağı orada tanınıyor. Lübnanlılar'ın rakıya benzeyen içkisi Arak orada çok popüler. Bu nedenle biz de mönüden rakıyı çıkartmayacağız" şeklinde konuştu.
ZEYNEP GÜLER - GÜNAYDIN
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|