Lezzet Güneşi
Otlu kırma börek Soğanı 4 çorba kaşığı zeytinyağında yumuşatıp, ateşten alın. İnce kıydığınız otlara lor, yumurta ve biberi katın, iyice harmanlayıp, 3 eşit parçaya bölün. Su ve kalan yağı çırpın, yufkaya sürün. Otlu harcı yufkanın yarısına serpiştirin. Yufkanın boş tarafını otun üzerine kapayın. Kırıştırarak yufkayı ortaya 10 cm. genişliğinde toplayın. 10-15 cm. boyunda kesip, yağlanmış tepsiye kırışık katları 1 sırası enine, 1 sırası boyuna olacak şekilde bitişik olarak sıralayın. Kalan sulu yağı üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Parçaları bıçak ile kesmeyin. Ek yerlerinden spatula ile kaldırıp kopartın. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
6 kişilik
* 3 adet yufka
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 3 adet orta boy soğan (ince çintilmiş)
* 1/2 kg. gelincik, ebegümeci, kızılbacak, ısırgan otu karışımı (kıyılmış)
* 100 gr. lor veya beyaz peynir
* 3 adet yumurta
* Karabiber veya kırmızıbiber
* 1/2 su bardağı su
* Tuz
|