|
Divan'dan beş yeni orijinal lezzet seçeneği
|
|
Geçtiğimiz haftalarda ilk kez bir Türk firması beş çeşit ürünle piyasaya girdi. Divan pastanelerinin çikolata seksiyonu "Chocolat d'Origine" markası altında, şimdilik beş kaynağı belirtilmiş çikolata türünü satışa sundu. Bunlardan ikisi, içinde sadece yüzde 37 oranında kakao bulunan Java ve Papua çikolataları. Bunlar sütlü çikolatalar. İçindeki kakaonun kökeni neresi olursa olsun, çikolatanın tadına damgasını vuramıyor; fazla bir özelliği yok. Çünkü yüzde 43'ü, yani içerdiği kakaodan daha fazlası bitkisel yağlar, şeker ve süt tozundan oluşuyor. Ancak yüzde 72 oranında kakao içeren Papua Yeni Gine ve Tanzanya çikolataları, hele yüzde 74'lük kakao oranıyla Sao Thome çikolatası bunlardan farklı. Serinin gerçekten kişilikli, özellikli çikolataları bunlar. Bu özel seri Belçika'nın tanınmış çikolata üreticisi Barry Callebaut'- dan kuvertür olarak getirtiliyor. Ümraniye'deki tesislerde eritilen kuvertürler, son lezzet nüansları da ilave edilip kalıplara dökülüp piyasaya sunuluyor. Üretimi yerinde gördüm. Firma önümüzdeki günlerde tek lokmalık ve şeker ilave edilmemiş kaynağı belli çikolataları da Türk tüketicisine sunacak.
|