kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yemeklerimizi sahiplenmemiz gerek
Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
Yurtdışı tanıtımlar iyi ellere verilmiyor
Yemeklerimizi sahiplenmemiz gerek
Zeytinyağını buradan götürüyoruz

Yemeklerimizi sahiplenmemiz gerek


- Türkiye'ye ne zaman Fransızca konuşulan yerlerden medya mensupları, yazarlar gelse, sizi ararlar. Gittikten sonra neler yazıyorlar?
- Memnun ayrıldıktan sonra tenkit etmiyorlar. Ancak Türkiye'de bile karar verilmemiş bir konu var, Türk mü, Osmanlı mı, Anadolu mutfağı mı olacak? Bir platform açıldı, karar verilemedi. Türk adı çok keyifli, neşeli bir izlenim bırakmıyor Avrupa'da. Osmanlı denince akıllarında masalsı bir şey kalmış. Yemeklerimizi anlatırken, topraklarımızın üzerinden birçok medeniyet geçtiğini, Ermenilerin Rumların Yahudilerin, Kürtlerin, hepimizin birlikte bu mutfağı oluşturduğumuzu, bunun bizim ortak kültürümüz olduğunu söylüyorum. Ama başına Türk yemeği yazıyorum. O zaman bir Ermeni çıkıp o yemeği sahiplenemiyor. Fakat bunun daha resmi biçimde daha geniş ele alınması lazım.

- Aslında yabancı uzmanların sabit fikirleri yavaş yavaş değişiyor. Giderek önyargılar yerini tanımaya bırakıyor. Ancak en geç tanınan uluslardan biriyiz. Çünkü belki de en az tanımak istedikleri ulusuz.
- Tanımak istemiyorlar doğru.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Rakının mezesi sohbettir
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 60 yıldır iyi etin peşinde
 En leziz rakı mezeleri
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
 Nerede o eski yılbaşı baloları
 Menü lokantanın aynasıdır
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Aksesuar tasarladılar kazandılar
Aksesuar tasarladılar kazandılar
Yetenekli isimlerin mobilya aksesuar sektörüne kazandırılması için...
iPod'a rehber programı yükle şehri istediğin gibi gez dolaş
iPod'a rehber programı yükle şehri istediğin gibi gez dolaş
Tur rehberleri eşliğinde gezmek tarihe karışıyor. iPod'a yüklenen...
Gündüz antrenmanda akşam evde beraberler
Eczacıbaşı antrenörleri tarafından keşfedilen genç...
Beynin elektrik akımı bozuk
Çarpma, darbe sonucu beyinde oluşan bozuklukların tedavisinde...
Hülya Uçansu veda ediyor
İstanbul Film Festivali Yönetmeni Hülya Uçansu görevinden ayrılıyor. 25 yıllık...
Buzullar eriyor gır gıra devam
2002 yılının sempatik filmi "Buz Devri" ne bir kardeş geliyor. Milyonlarca yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.