Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Erikli kek 8 kişilik * 1 çay bardağı kuru kayısı * 1 çay bardağı iç badem * 1 çay bardağı tuzsuz antepfıstığı * 100 gr. kuru üzüm * 1 çay bardağı donmuş meyve ya da kuru incir * 15 çorba kaşığı sıvıyağ * 2 su bardağından az pudraşekeri * 3 adet yumurta * 1 paket kabartma tozu * 2 su bardağından fazla un Bir kaseye küçük kesilmiş kuru kayısı koyun. Bir taşım kaynattığınız kabukları ayıklanmış iç badem ve tuzsuz antepfıstığını, sapları ayıklanmış kuru üzümü, küçük kesilmiş donmuş meyve ya da kuru inciri de kaseye ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp, dinlenmeye bırakın. Küçük bir tencereye sıvıyağı alın. Pudraşekerini ilave edin. Telle 10 dakika hızlıca karıştırın. Daha sonra şekerli yağa teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Yumurta aklarını b aşka bir kabın içinde kar haline gelene dek çırpın. Tencereye ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırın. Dinlenmeye bıraktığınız yemişleri tencereye katın. Elde ettiğiniz hamuru, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Orta ısıdaki fırında 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra, keki kalıptan çıkarın. Dilimleyip servis yapın.
Soya soslu salata 6 kişilik * 1 küçük paket piliç göğüs light * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 250 gr. lahana (ince kıyılmış) * 4 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 4 sap kereviz (dilimlenmiş) * 10 adet kiraz domates Soyalı sos: * 1 çay bardağı zeytinyağı * 4 çorba kaşığı soya sosu * 1 çorba kaşığı zencefil * 2 diş sarmısak * 1 tatlı kaşığı şeker * 2 çorba kaşığı limon suyu Bir tavada yağı ısıtıp etlerin her iki tarafları da iyice kızarıncaya kadar pişirin ve iri küp şeklinde doğrayın. Salata kabında piliç, lahana, taze soğan ve kerevizi harmanlayın. Üzerlerine kiraz domates koyup, hazırladığınız sosunu dökün. 15 dakika dinlendirip servis yapın. Sos: Bütün malzemeleri kapaklı bir kavanoza koyup, çalkalayarak iyice karıştırın.
Makarnalı omlet 4-6 kişilik * 500 gr. spagetti makarna * 2 adet ince havuç (küp doğranmış) * 1/2 su bardağı bezelye (konserve) * 1/2 su bardağı mısır (konserve) * 5 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 çay bardağı süt * 100 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çay kaşığı karabiber Büyük bir tencere kaynar suda makarnayı diri olacak şekilde haşlayıp, süzün. Başka bir tencerede su kaynatıp, havuçları katın, 5 dakika sonra bezelye ve mısırı ilave edip, havuçlar yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Büyük bir kapta makarna, sebzeler, yumurta, süt, peynir, maydanoz, tuz ve karabiberi iki çatal yardımıyla yavaş yavaş harmanlayın. 20 cm. çapında ve fırına girebilecek bir kapta yağı ısıtıp, hazırladığınız karışımı içine eşit olarak yayın. Orta hararetli ateşte 4-5 dakika pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece ızgara konumundaki fırında 5 dakika daha pişirin. Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
|