| | Balık ustasının balıkçılık dersi Karakin Deveciyan'ın 1915 yılında eski yazıyla kaleme aldığı "Türkiye'de Balık ve Balıkçılık" adlı eserinin Türkçesi yeniden basıldı. Çocukluğum Kadıköy Mühürdar ve Bostancı Tan Sokak'ta geçti. İlk balık tutma denemelerimi, doldurulup üzerinde kanalizasyon pompalama tesisi kurulan...devamı |
|
| | Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri Adını Afrika'daki bir adadan alan Zanzibar, beş yıldan beri Caddebostan'da hizmet veriyor. Mekan yeşillikler içindeki bahçesi ve Adalar manzarasıyla Anadolu yakası sakinlerinin gözdesi. Caddebostan'da yer alan Zanzibar, özellikle bahar aylarında bahçesinin de açılmasıyla Anadolu yakasının...devamı |
|
| | Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü Zanzibar'ın Napoli usulü yapılan pizzaları arasında her damak tadına hitap eden çeşit var. İçinde patlıcan, kabak ve zeytin gibi sebzelerin bulunduğu Pizza Verdure de bunlardan biri. Zanzıbar'daki tek lezzet tabii ki kahvaltısı değil. Pizzadan salataya kadar İtalyan mutfağından farklı...devamı |
|
| | Verona'da takdis edilen şaraplar Dünyanın en önemli şarap yarışmasının 15'incisi İtalya'da yapıldı. Birçok ülkenin katıldığı organizasyonda Türkiye de vardı. Çok kaliteli ürünlerin yarıştığı Verona'da jüri üyesi olmak, doğrusu oldukça zordu. İnsan hayatta büyük konuşmamalı... 4-5 yıl oluyor. Uluslararası Gastronomi...devamı |
|
| | Butik biracılıkta çağı yakaladılar Bir zamanlar tersane işiyle uğraşan Alpaslan ve Bahadır Karahanoğlu kardeşler Türkiye'yi butik biracılıkla tanıştırdı. Hedefleri ise çok büyük. İstanbul'da haftada ortalama altı-yedi şişe bira içen, bir anlamda sosyal içici olan kesimin son zamanlarda yeni bir uğrak yeri var: TAPS...devamı |
|
| | Lüks şampanyanın geleceği belirsiz Paris'in en heyecanlı şöleni, Le Prix Culinaire geçen kasımda Fransa'nın gizemli Taittinger ailesinin en büyük bir araya gelişlerinden birine sahne oldu. Taittingerler 39 yıldır Fransa'nın en yaratıcı, aşçılarını yılda bir kutsayan aile destekli bir yemek yarışmasına teatral bir son...devamı |
|
| | Ege'nin şarapları İrili ufaklı birçok üretici Türk şarapçılığına yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Ege'nin yeme içme kültürüne gönül vermiş mesl ektaşım Nedim Atilla ile sohbet ediyorduk. Bir ara Ege insanının niteliklerini saydı: "Girişimci, inançlı, laik, kendisine ve çevresine zarar vermeyecek...devamı |
|
| | Mutfakları şenlendiren güzel koku İngiliz lavantası tatlılarda kullanılır. Lavanta yağı baş ağrısı ve uykusuzluğa iyi gelir. İlkbahar dünyamıza bir şenlik gibi gelip oturunca doğanın da farkına varıyoruz. Etrafımızda neler varmış meğerse diye! Her seferinde anlatıp dururum. Biz Türkler ilk ve lise öğretimi ile...devamı |
|
| | Geleceğin şarap merkezi Şarap Mendoza'da halkın vazgeçilmez bir parçası olmuş. Ülkemizdeki üreticilerin bu ürüne olan soğuk tutumlarını hatırlayıp hüzünlendim. Sayısız kereler uçağa bindim. Kimbilir kaç kez o koca uçakların havada zangır zangır titrediğine, güvdelerinin çatırdadığına tanık oldum. Ama...devamı |
|