Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Tiramisu 6 kişilik * 1/2 su bardağı tozşeker * 1/2 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı nescafe (koyu) * 16 adet kedi dili bisküvi * 3 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış) * 1/4 çay kaşığı muskat * 250 gr. labne peynir * 60 gr. çikolata (rendelenmiş) * Pudra şekeri (süslemek için) Kaynar suya kahve ve şekerin yarısını katıp karıştırın, ılınıncaya kadar bekleyin. 20 cm. çapında bir servis kasesine kedi dillerinin yarısını dizin ve üzerlerine hazırladığınız kahveli karışımın yarısını dökün. Yumurta sarıları, muskat ve kalan şekeri koyulaşana kadar çırpın, labne peyniri ilave edip, karıştırın. Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpın, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak labneli karışıma ilave edin. Karışımın yarısını kedi dillerinin üzerine dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin. Kalan kedi dillerini kalan kahveli suya batırıp, labneli karışımın üzernie dizin. En süte kalan labneli karışımı döküp, düzeltin. Soğuduktan sonra, üzerine rendelenmiş çikolata ve pudra şekeri serpip, servis yapın.
Kremalı tavuk çorbası 6 kişilik * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük soğan (iri doğranmış) * 2 dal kereviz sapı (iri doğranmış) * 1 adet büyük patates * 1,5 lt. piliç suyu * 1 paket piliç göğüs kuşbaşı * 40 gr. tereyağı * 1/2 çay bardağı un * 1 çay bardağı krema * 2 çorba kaşığı taze soğan * Tuz (arzu edilen miktarda) Isıtılmış yağda soğan ve kereviz saplarını, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Patates, piliç suyu ve etleri ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, üzeri açık olarak patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirip, pütürsüz oluncaya kadar robottan geçirin. Isıtılmış tereyağına unu katın, karıştırarak un hafif sararıncaya kadar soteleyin. Ateşten alın, karıştırmaya devam ederek çorbaya ilave edin. Orta ateşte çorba koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek krema ve tuzu katıp, kaynama noktasına kadar ısıtın. Soğanın yeşil kısmı ile süsleyip.
Pirinçli halle 4 kişilik * 1 çay bardağı pirinç * 2 su bardağı su (kaynar) * 3 çorba kaşığı tereyağı * 3 çorba kaşığı un * 1 su bardağı pekmez Pirinci tuzlu bol kaynar suda en az 30 dakika dinlendirip, süzün. Unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp, tekrar süzün. 1,5 su bardağı su ve bir çorba kaşığı tereyağı ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Kalan suyu yavaş yavaş ve karıştırarak una katın. Unlu suyu, karıştırmaya devam ederek pirince ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Pekmeze kalan tereyağını katın ve tereyağı eriyinceye kadar ısıtın. Tereyağlı pekmezi pirincin üzerine gezdirerek servis yapın.
|