Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Mercimekli kase böreği 5 kişilik * 1 paket göğüs kuşbaşı * 10 adet milföy hamuru * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı su * 1 çay kaşığı muskat (rendelenmiş) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çay kaşığı köri * 1 su bardağı kırmızı mercimek * 1 demet taze soğan (2 sapı çok ince kıyılmış, diğerleri jülyen kesilmiş) Su, süt, muskat ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir kapta kaynatın. Etleri içine atıp, hızlı ateşte 10 dakika pişirin. Ayrı bir kaba alıp, üzeri kapalı olarak soğutun. Aynı karışımda mercimeği suyunu çekene kadar haşlayın. Sıcakken ince kıyılmış soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve köriyi ekleyip, karıştırın. Piliç etlerini de katıp, bir kez harmanlayın. Üzeri kapalı olarak soğutun, arada karıştırın. Milföy hamurlarını ikişer adet üst üste koyun. Üzerlerine çok az un serpip, merdane ile porsiyonluk kaselerin dış yüzeyini kaplayacak büyüklükte inceltin. Isıya dayanıklı porsiyonluk 5 adet kasenin dış yüzeylerini yağlayın ve milföy hamurlarını kaselerin dış yüzeyine yerleştirin. Hamurların sivri uçlarını ya kesin ya da elinizle düzeltin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında milföy hamurları kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kızaran milföyler ılınınca kaseleri çıkarın. Hazırladığınız milföy kaselerinin içine etli harcı paylaştırın. Taze soğanla süsleyip, ılık olarak servis yapın.
Kolay ekler 8 kişilik * 200 gr. kedidili bisküvi * 1 paket krem şanti * 100 gr. bitter çikolata * 1 çay bardağı süt Kedidili bisküviyi süte batırın. Servis tabağına ters olarak koyun. Üzerine tarifine göre hazırlanmış krem şantiyi sürün. İkinci kedidili bisküviyi de süte batırıp, krem şantinin üzerine yerleştirin. Diğer bisküvileri de aynı şekilde hazırlayın. Çikolatayı benmari usulü eritip hazırladığınız bisküvilerin üzerine gezdirin. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis yapın.
Hindili ıspanak 6 kişilik * 1 paket hindi kalça kuşbaşı * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1/2 kg. ıspanak (ince kıyılmış) * 2 su bardağı süt * 1 çorba kaşığı irmik * 1 adet yumurta * 3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 çay kaşığı muskat * 1 çay kaşığı karabiber * Tuz Bir tavada yağı kızdırın. Etleri katıp, karıştırarak 5 dakika soteleyin ve fırın kabına alın. Süt ve irmiği karıştırarak kaynatın. Karışımın yarısını ayırın, diğer yarısına ıspanak, yumurta, muskat ve karabiberi katıp, karıştırın. Ispanaklı karışımı etlerin üzerine yayın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ayırdığınız sütlü irmiği ıspanakların üzerine gezdirin. Peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|