Beklenti güçlendi ENFLASYONDA piyasa beklentilerine paralel olarak gerçekleşmesi faiz indirim beklentilerini güçlendirdi. Merkez Bankası en son faiz indirimini geçen yıl Aralık ayında 25 baz puan olarak gerçekleştirdi, ancak bu yılın ilk üç ayında bir indirim yapmadı ve gecelik borçlanma faizini yüzde 13.50 düzeyinde tutuyor.
Trendde değişim yok EKPRES Yatırım Başekonomisti Güldem Atabay Eliçin, TÜFE tarafında giyim sektöründeki KDV indiriminin fiyatlara martta sınırlı yansımasını beklendiklerini bu beklentilerinin
gerçekleştiğini belirtti. "Trendlerde çok fazla bir değişim olduğunu düşünmüyorum" diyen Eliçin, "Biz geçen ay da faiz indirimi bekliyorduk. Bence geçen ayki rakamlar da bu ayki rakamlar da faiz indirimi beklentisini doğrular nitelikte" dedi.
Çekirdek kaygı verici ENFLASYONDA geniş kapsamlı çekirdek enflasyonundaki yükseliş trendini endişe verici olarak yorumlayan TKSB ekonomisti Aslı Alper Savranoğlu, "Ama genel olarak görünüm pozitif. IMF'nin 7.4 artı/eksi 1 bandının içinde kaldık bu da olumlu, herhangi bir yaptırım olmayacak" dedi. Savranoğlu, Merkez Bankası faizlerinde çeyrek puanlık bir indirim beklediklerini kaydetti.
TÜFE indirimi destekliyor TERA Merkul Değerler Genel Müdürü Emre Tezmen, genel olarak enflasyon verileri olumlu olarak yorumladı. İlk üç ayda enflasyonun biraz yüksek beklendiğini kayeden Tezmen şöyle konuştu: "Enflasyon ikinci çeyrekte biraz daha iyi olacaktır. Yıl sonu hedefine ulaşılması açısından şu anda bir sıkıntı yok. Faiz indirimi bekliyorum. Enflasyon verileri faiz indirimi beklentisini destekler nitelikte."