Lezzet Güneşi
Hindili çin makarnası Tereyağının yarısını ısıtın, havuçları ilave edin ve karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Karıştırmaya devam ederek kabakları katın, 2-3 dakika soteleyip, mantarları ilave edin. 3-4 dakika soteleyip biberleri ekleyin. Biberleri de 2-3 dakika soteledikten sonra en son taze soğanı katın ve 3-4 dakika soteleyip, ateşten alın. Kalan yağı ısıtın ve ince yaprak kestiğiniz etlerin her iki yüzlerini 3'er dakika pişirin. Haşlanmış çin makarnasına, sotelenmiş sebzeleri ve soya sosunu katıp, iyice harmanlayın. Sebzeli makarnayı tabaklara paylaştırın, etleri yerleştirip servis yapın.
4 kişilik
* 1 paket hindi külbastı
* 80 gr. tereyağı
* 1 adet orta boy havuç (jülyen kesilmiş)
* 1 adet orta boy kabak (jülyen kesilmiş)
* 1 adet çarliston biber (jülyen kesilmiş)
* 4 adet taze soğan (jülyen kesilmiş)
* 8 adet mantar (ince kıyılmış) n1/2 paket çin makarnası - noodle (sebze suyunda haşlanmış)
* 2 çorba kaşığı soya sosu
|