Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Püreli köfte 2 kişilik * 1 adet büyük boy kabak (iri doğranmış) * 5 sap maydanoz (iri doğranmış) * 1 tatlı kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı un * 100 gr. dana kıyma * 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi * 1 adet yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * Tuz (arzu edilen miktarda) Yulaf ezmesinin üzerine çıkıncaya kadar su ilave edip, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin ve süzün. Kabaklara üzerlerine çıkıncaya kadar su ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve 15- 20 dakika daha pişirip, süzün. Kabak, maydanoz ve tereyağını püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Yağsız tavada ve kısık ateşte unu karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Karıştırmaya devam ederek kabak püresini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirin. Yulaf ezmesi, kıyma, yumurta sarısı, maydanoz ve tuzu iyice harmanlayıp, 3-4 dakika yoğurun. Malzemeyi 4 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ve küçük bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin. Püreyi tabaklara paylaştırın, üzerlerine köfteleri yerleştirip, servis yapın.
Altın top 2 kişilik * 1 adet şeftali (soyulmuş, ikiye kesilmiş, çekirdeği çıkarılmış) * 6 çorba kaşığı yoğurt (süzülmüş) * 1 çay kaşığı vanilya * 4 adet vişne reçeli Şeftalilere üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin, 5 dakika bekletin ve delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine alın. Yoğurt ve vanilyayı iyice çırpın, tabalara paylaştırın ve kaşığın tersiyle hafifçe yayın. Ortasına yarım şeftaliyi yerleştirin. Vişne reçeliyle süsleyerek servis yapın.
Sebzeli makarna 2 kişilik * 1/2 adet küçük boy kabak (yarım halka kesilmiş) * 4 adet mantar ( dilimlenmiş) * 1 su bardağı makarna * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı un * 1 su bardağı süt * 2 çorba kaşığı taze kaşar peyniri (rendelenmiş) Kabaklara üzerlerine çıkıncaya kadar su ilave edin, kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın, 15 dakika pişirip, süzün. Mantarları yağsız tavada ve kısık ateşte karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Arzu ettiğiniz çeşit makarnayı pişirip süzün. Isıtılmış tereyağına unu ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Ateşten alın, karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş sütü ekleyin ve yine karıştırmaya devam ederek kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Peyniri katın ve peynir eriyinceye kadar pişirin. Hazırladığınız sos, sebzeler ve makarnayı iyice harmanlayıp servis yapın.
|