| | İstediği şarabı içebilen var mı? Yüksek vergiden kaynaklanan kayıtsız ve haksız rekabet, müşteriyi de zor durumda bırakıyor. Gittiğiniz lokantada "Sadece şu şarabı satıyoruz" denince, bu oldu bittiyi mecburen kabulleniyorsunuz. Üç dört ay oldu mu? Çırağan Kempinski Oteli saray bloğu üst kat salonlarından...devamı |
|
| | Türkler evde en çok balkabaklı mantı istiyor Avrupa'nın başarılı şefleri sosyete ve iş dünyasından ünlü isimlerin evlerindeki davetlerde mutfağa girip yemekleri hazırlıyor. 10 yıldır Türkiye'de yaşayan ünlü İtalyan aşçı Carlo Bernardini de İstanbul'da aynı hizmeti veriyor. Yeni trend evlerdeki yemek davetlerinde mutfakları ünlü...devamı |
|
| | Şili'de bağbozumu zamanı Tam 13 saattir havadayız. Madrid'den bindiğimiz uçak dağlarla çevrili bir çanağın içinde uzanan Santiago kentine artık iyice yaklaştı. Eskiden gemiciler dönüşü yıllar sürecek, belki de hiçbir zaman dönülemeyecek bu yolculuğa aileleriyle helallaşıp öyle çıkarlardı. Dile kolay, ekvator...devamı |
|
| | Soframızda nur kaza bela geri dur Osmanlı mutfak kültürü çok seçiciydi. En fazla rağbet gören yağ tereyağıydı. Eski Türk adedine göre sarayın artan yemekleri, bu olay için pişirilmiş pilav ile birlikte kaselere konarak sokağa ya da meydana yerleştirilir, yeniçerilere dağıtılırdı. Elimizde yeni bir kitap var. Adını bir...devamı |
|
| | Küçük buluşlarıyla servet kazandılar Fitness ve diyet gibi zayıflama yöntemleriyle ilgili yaptıkları küçük buluşlar, bu insanlara bir servet kazandırdı. Doğal enerji barından yiyeceklerin üzerine sıkılan diyet spreye kadar yaptıkları ilginç buluşlar People dergisine konu oldu. Lezzet spreyiyle kalori korkusu bitti...devamı |
|
| | Çikolatada kalite devrimi Herkesin tutkunu olduğu çikolatada lezzet arayışları sürüyor. Yüksek kakao oranlı çikolatalar da sütlüleri çoktan gölgede bıraktı. Ben de çoğu Türk çikolata severi gibi sütlü çikolatadan yanaydım. "Bitter", adı üstünde acı çikolataydı ve özellikle küçükken bunun nesinin sevilebileceğine...devamı |
|
| | Öğle tatiliniz için yemek tarifleri İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri'nin düzenlediği yarışma görülmeye değerdi. Otuz dakika içerisinde iki kaplık bir öğle yemeği hazırlayan aşçılar tüm marifetlerini sergiledi. Türkiye'nin hem gülen hem de ağlayan yüzlerinden biri de turizm. Turizmciler 2006'dan umutlu değiller!...devamı |
|
| | Antalyalı aşçılar Avrupa yolcusu "Genç Aşçılar Derneği"ni kuran Antalya'nın beş yıldızlı otellerinin ödüllü şefleri, şimdi de Avrupa Aşçılar Birliği'ne kabul edilmek için başvurdu. Antalya'yı dünya alem keşfetti, biz Türkler güneybatı kıyılarımız boyunca uzanan bu uçsuz bucaksız turizm bölgemizi tanımakta geç kaldık.devamı |
|
| | "İnek eti yemek niçin yasaktır?" GEO Dergisi insanoğlunun ezelden beri uzak durduğu yiyecekleri ele alıyor. Yasakların tarihsel temeli ise çoğunlukla bilinemiyor. Sabah Gazetesi / Merkez Dergi Grubu'nca yayınlanan GEO Dergisi'nin şubat sayısını gördünüz mü? Kapak konusu olarak işlenen bir araştırma var: Beden,...devamı |
|