| |
|
|
Sahipsiz kentin hikayesi
Mersin'in "çöpü" yıllardır "Çavuşlu Köyü'ne" dökülürdü. Mersin büyüdü, Çavuşlu "Mersin'in mahallesi" oldu. Çöp hala oraya dökülüyor. Yani "kentin içine."
Mersin'e yeni bir "çöp depolama yeri" lazım. Belediye aradı, taradı ve "bir yer buldu." Sonra da ortalık karıştı.
Mersin 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikalar tam gaz çalışıyor. "Hemen yakınına" Mersin 2. Organize Sanayi kurulacak. "İstimlakler" yapıldı, arsa alındı. Yatırımcılar, yatırım için kuyrukta.
Ancak Belediye'nin "çöp toplama yeri" diye belirlediği alan, tam "iki organize sanayi bölgesinin ortası." Mersin Ticaret ve Sanayi Odası dedi ki "buraya çöp depolanamaz... Yoksa sanayi çöker." Belediye dedi ki: - Bal gibi olur. Sonuç: "Saç saça, baş başa ve iş mahkemelik."
"Bu sorunu" kim çözecek? "Uzaydan gelecek olan biri" mi? Sayın Başbakan!.. Mersin'de yatırım yapmak isteyen çok. Ama özetlediğimiz sorun "Mersin'i kilitlemiş."
Kadri Şaman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. İbrahim Kiper, odanın Meclis Başkanı. Vallahi ve billahi "Mersin'e kim sahip çıkacak" diye hüngür hüngür ağladılar.
Kadri Şaman, gözyaşları içinde dedi ki: - Mersin'in ekonomik geleceği katlediliyor... Ankara'dan teşvik istemiyoruz... İklim, toprak, deniz, hava, kara ulaşım kolaylığı bizim doğal teşvikimiz... Tek isteğimiz, Mersin'in geleceği köreltilmesin.
|