|
 |
 |
 |
Elektronik reçete geliyor
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, elektronik reçete pilot uygulamasının yakında başlatılacağını bildirdi..
Ünüvar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de devlet hastanelerinin otomasyonunun güçlendirilmesi, bu kurumların birbiriyle ve eczanelerle elektronik yoldan iletişiminin sağlanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Ünüvar, ''Bu bağlamda elektronik reçeteye geçilmesi çok uzak değil. Önümüzdeki çok kısa bir zaman içinde bu mümkün olabilecek'' dedi. Elektronik reçeteleme üzerinde Sağlık Bakanlığı ve geri ödeme kuruluşlarının çalışma yürüttüğünü belirten Ünüvar, pilot uygulamanın tespit edilen bir ilde devreye sokulacağını bildirdi.
Bu sistemde ilaçla ilgili birtakım usulsüzlüklerin de önüne geçilebileceğini kaydeden Ünüvar, şunları söyledi: ''Diyelim ki muayenesini olan bir kişi, ilacını oturmadığı, gitmediği, gitmesi muhtemel olmayan bir yerden alıyor. Bu vatandaş niye sürekli buradan alıyor diye hemen bu kişinin ön ödeme kuruluşu devreye girecek. Ya da bu kişi o ilacı gerektiği şekilde ve dozda alıyor mu, doktor niye sürekli bu ilacı yazıyor bunu araştıracak. Bu sistemle bunu takip etmek ve varsa bir usulsüzlük ortaya çıkarmak mümkün olacak.''
ELEKTRONİK REÇETE NEDİR
Elektronik reçete uygulaması, reçetelerin internet ortamında girişi, düzeltilmesi, gözden geçirilmesi ve iletilmesini öngörüyor. Bu uygulamada, hekimler reçeteleri elle kağıda yazmak yerine, elektronik ortamda yazarak yöneltecek ve imzalayacak. Böylece hekimler, eczacılar ve geri ödeme kurumları arasında elektronik bir iletişim sağlanmış olacak.
(AA)
|
|
|
|
 Ertugrul Kasnak 21.03.2006 19:44:42 Hasta-Saglik görevlisi (sadece hekim degil) iliskisinin bu kadar yozlasip suistimal edildigi Türkiye'de Saglik Bakanliginin da savcilik yapmaya soyunmasi gayet kabul edilebilir. Bu kücük primlerle, düzensiz ödemelerle, kurumlarin birbirini aldatmasiyla, halkin ve calisanlarin kurumu dolandirmasiyla bu dar bütceli saglik ve sosyal güvence kuruluslarinin nasil ayakta kalabildigini kavramak zor. Saglik ve sosyal güvenligi ayni cati altinda tutmak da bir o kadar saskinlik verici, cünkü bu kadar erken emekliligin ve yüksek issizligin yasandigi, nüfus artis hizinin hic de düsük olmadigi bir ülkede iflas kacinilmazdir. Bu konu bana borc icinde oldugu halde hicbir zaman lüks yasamindan vazgecmeyen rahmetli bir komsu amcamizi hatirlatiyor nedense!
Sevgi ve saygilarimla
 BAYDAL kaya 21.03.2006 14:34:55 sayın ilgililere arz ederim
PİLOT BÖLGE OLARAK, GEÇMİŞTE SUİSTİMAL SÖYLENTİLERİNE ADI GEÇEN BU KONU DA KONTROL EDİLEMEYEN BÖLGELERDEN TERCİH YAPILMASI UYGUN OLUR ÖNERİSİNDE BULUNMAK İSTERİM
|
|
 |
|
 |
|