|
|
Gülümcük
Biftek dilimlerini döverek inceltin, çok az tuz ve karabiberle ovun. Ufalanmış ekmek içi, ceviz, kaşar peyniri, maydanoz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırın. İncelttiğiniz biftekleri düz bir yüzeye koyun, hazırladığınız karışımı her bir bifteğin yarısına yayın. Bifteklerin boş kısımlarını malzemenin üzerine kapatın ve kürdanla tutturun. Mısır cipsini paketinin içinde iyice kırıklayın. Hazırladığınız biftekleri cipslere batırarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Domates, soğan, balsamik sirke, acı kırmızıbiber, kalan zeytinyağı ve tuzu harmanlayın. Biftekleri hazırladığınız domatesli karışımla birlikte servis yapın.
4 kişilik * 500 gr. biftek
* 2 dilim ekmek (kenarları çıkartılıp, ufalanmış)
* 1/2 su bardağı ceviz (ince dövülmüş)
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 paket mısır cipsi
* 2 adet orta boy domates
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı balsamik sirke
* 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber
* Tuz, karabiber
|