Lezzet Güneşi
Ekmek salatası Ekmekleri ufalayın. Kızdırılmış zeytinyağında renkleri altın sarısı oluncaya kadar kısık ateşte karıştırarak kızartın. Maydanoz ve cevizleri ekleyip, harmanlayın. Servis tabağına yerleştirin. Tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon ve suyu iyice karıştırıp, ekmeklerin üzerinde gezdirin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini alın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Salatayı domateslerle süsleyip, bekletmeden servis yapın.
6 kişilik
* 1/2 adet ekmek (bayat)
* 3 çorba kaşığı ceviz içi (iri dövülmüş)
* 1/2 çay bardağı tahin
* 1 adet limon suyu
* 4 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* 1 adet domates
|