Karnıyarık böreği
Birinci yufkayı düz bir zemine yayın. 8 çorba kaşığı yoğurt ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün. Üzerine öbür yufkayı serin. Onun da üzerine karışımdan sürün. Diğer yufkayı da koyup, 12 adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydanozu karıştırın. Üçgen biçimindeki yufkaların bir kenarına bu harçtan koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Uçlarının ayrılmaması için suyla ıslatın. Daha sonra börekleri su dolu bir tencereye koyun. 5 dakika bekletip, suyunu sıkarak yağlanmış fırın tepsisine alın. Böreklerin ortasını bıçakla karnıyarık gibi yarın. Yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
8 kişilik
* 3 adet yufka
* 8 çorba kaşığı yoğurt
* 4 çorba kaşığı sıvıyağ
* 200 gram beyaz peynir
* 2 adet domates
* Yarım demet maydanoz Üzerine:
* Yumurta sarısı, susam
|