  |
|
Ergün: F.Bahçe kötü oynadı
Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Galatasaray'da, futbolculardan Ergün Penbe ve Sabri Sarıoğlu, ikinci maçta turu geçeceklerini savundu.
Galleria Bowling Salonu'nda, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'nin bowling turnuvasında gazetecilerin derbi maçla ilgili sorularını yanıtlayan Ergün, güzel bir maç olduğunu belirterek, ''Berabere de bitebilirdi, yenebilirdik de. Rakibimiz kötü oynamasına rağmen galip geldi'' dedi. Kupada rövanş maçının olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, şöyle devam etti:
''Bir maçımız daha var. O maçı kazanabilecek güçteyiz. Dün akşam bunu gösterdik. Sahada mücadele eden arkadaşlarım yüreklerini ortaya koydular. Oradan iyi bir sonuçla çıkamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Gerçekten oyunun hakkı bu değildi. Ama neticede futbol 3 skorlu bir oyun. İki ayaklı maç olduğu için şanslıyız. İkinci maçta iyi konsantreolup kazanmak istiyoruz. Kupayı bu yıl tekrar almak istiyoruz.''
Ergün, Fenerbahçe maçını unutup, Trabzonspor maçına konsantre olmaları gerektiğini ifade ederek, ''Ligde yakaladığımız birinciliği bırakmamak için deplasmanda Trabzonspor'u yenmek istiyoruz.
Trabzonspor'un ligde kötü durumda olması bizim maçta kötü oynayacaklaranlamına gelmez. Eğer rakibiniz kadar mücadele etmezseniz maçı kazanamazsınız. Bu bilinçteyiz. Liderliği vermek istemiyoruz. Şampiyonolmak için Trabzon'da da 3 puana ihtiyacımız var ve bunu alacağız'' diye konuştu.
Sabri ise Fenerbahçe karşısında şanssız goller yediklerini kaydederek, ''Çok iyi ve üstün oynadık ama hak etmediğimiz bir yenilgialdık. Şanssız goller yedik. Doğru dürüst pozisyon vermeden maçı kaybettik. Ali Sami Yen Stadı'nda rahat bir şekilde turu atlayacağımıza inanıyorum'' dedi. Sabri, ligde de liderliği son haftaya kadar sürdürüp, şampiyon olmak istediklerini ifade etti.
|