Bezelyeli pilav
Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Margarinle sıvıyağı pirinçle beraber 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın. 3 dakika harlı ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine karbonat ve tuz ekleyip, bezelyeyi katın. 5 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin. Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin. Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip kabı çıkartın. Sıcak servis yapın.
* 2 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 su bardağı kaynar su
* Tuz
Bezelye sote için:
* 4 su bardağı kaynar su
* 1 çay kaşığı karbonat
* Yarım kg. bezelye
* 1 adet soğan
* Tuz
|