Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Kayısı kurabiye 10 kişilik * 3,5 su bardağı un * 1 adet yumurta * 1 paket kabartma tozu * 1/2 su bardağı şeker * 1/2 su bardağı sıvıyağ * 1/2 su bardağı margarin (eritilmiş) * 1/2 su bardağı yoğurt * 1 adet limon kabuğu
İç malzeme: * 1 çorba kaşığı bal veya reçel suyu * 3 çorba kaşığı fındık (dövülmüş) * 3 çorba kaşığı süt * 1 çorba kaşığı kakao * 3 renk şeker boyası (kırmızı, yeşil, sarı) Un ve kabartma tozunu karıştırarak, ortasını havuz yapın. İçine yumurta, şeker, sıvıyağ, margarin, yoğurt ve limon kabuğu rendesini katıp, yoğurun. Hamurdan 2 cm. çapında parçalar kopartıp, minik toplar yapın, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra içlerini çay kaşığı ile çıkarıp, ufalayın. Ufalanan kurabiye içlerini, bal, fındık, süt ve kakao ile karıştırın. Hazırlanan iç malzemesinden minik misketler hazırlayın. Minik misketleri kurabiyenin boşalttığınız kısmına yerleştirin. 2-3 yapraklık nane sapı yerleştirip, diğer boş kurabiyeyi yapıştırın. Kurabiyeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yarım saat dinlendirip servis yapın. Not: Üç ayrı kaseye kırmızı, yeşil ve sarı boyaları koyup, sulandırın. Kurabiyeleri batırıp, şekere bulayarak değişik renklerde hazırlayabilirsiniz.
Dondurmalı ve likörlü meyve 6 kişilik * 1 kg. taze mevsim meyveleri * 4 çorba kaşığı portakal likörü veya vermut * Vanilyalı dondurma Meyveleri yıkayıp, kurulayın (gerekirse doğrayın). Meyveleri derin bir kaba koyun, likörü ilave edip, bir kez harmanlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında en az 10 dakika dinlendirin. Tabaklara alıp, dondurma ile servis yapın.
Patates ezmeli çorba 6 kişilik * 1 ufak paket piliç göğüs şerit * 3 adet orta boy patates * 2 adet orta boy soğan * 4 su bardağı su (ılık)n 2 tablet tavuk bulyon * 12 adet brüksel lahana veya kara lahana * 1/2 su bardağı süt (sıcak) * 2 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet küçük patates * 50 gr. dolmalık fıstık * 1 çay kaşığı muskat * 1 çay kaşığı pul biber * 1 çay kaşığı karabiber * 10 sap maydanoz (iri kıyılmış) * Tuz Ilık suda bulyonları eritin. 2 su bardağı bulyonlu suya soğanları katıp, 15 dakika kaynatın. Halka kesilmiş patatesleri ilave edip, yumuşayana kadar pişirin. Soğumadan robotla ezin. Kalan bulyonlu suyu ve sütü ilave edin. Zeytinyağını ısıtın. Brüksel lahanası, piliç etleri, küp patates ve dolmalık fıstığı katıp, hızlı ateşte fıstıklar kavrulana kadar hızla karıştırarak pişirin. Hazırlanan patatesli çorba kuyunu bir taşım kaynatın. Piliç etli harcı, muskat, pul biber, karabiber ve tuzu katıp, bir kez karıştırın. Maydanozu serperek servis yapın.
|