| | Halk mutfağımızdan sapasağlam tavuk 2001 yılında ilk bölümü yayınlanan 'Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler' mutfağımız için değerli bir rehber. Geçen hafta yeni yıl için alabileceğimiz en güzel hediyelerden birisini Esen Şavkay getirdi. Arkadaşımız Esen bize Tuğrul Şavkay'ın emanetidir. Hiç unutmuyorum. Tuğrul ile...devamı |
|
| | Şarapçıların savaşı sektörü ikiye böldü Haksız rekabet ve kaçak üretim iddiası üreticileri birbirine düşürdü. Corvus'un sahibi Reşit Soley de Kavaklıdere ve Doluca firmaları yüzünden şarap satamamaktan dertli. Şarap sektöründe üretim ve satışlar büyüdükçe krizler de büyümeye başladı. Yıllardır sesi çıkmayan sektörde, son birkaç...devamı |
|
| | Mutfak sanatı üniversiteye girdi Aşçılığı meslek olarak seçmek isteyen gençler için artık üniversitelerde özel bölümler açılıyor. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü ile Milli Eğitim'e bağlı olan Mutfak Sanatları Atölyesi bunun ilk örnekleri. Reenkarnasyona inanmam. Ama zaman zaman tekrar dünyaya gelsem hangi mesleği...devamı |
|
| | Peynir şarabın tadını bozar mı? Amerikalı bilim adamlarının araştırma sonucuna göre peynir şarabın tadını bozuyor. Türk şarap tadım uzmanlarına göre ise hangi şarabın hangi peynirle yeneceği önemli. Geçtiğimiz günlerde BBC'de yayınlanan bir haber şarap tadımı uzmanları ve gurmeleri birbirine düşürmekle kalmadı,...devamı |
|
| | Fransız mutfağının bilgi hazinesi Dünyanın en büyük mutfak ansiklopedisi "Larousse Gastronomiqeu" artık Türkçede. Ansiklopedi yemek ve onun uygar dünyada vazgeçilmez tamamlayıcısı şarap üzerine gerçek bir temel eser niteliği taşıyor. Geçtiğimiz çarşamba akşamı Beyoğlu Nuruziya Sokağı'ndaki Fransız Sarayı'nda Büyükelçi...devamı |
|
| | Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında Divan Oteli 50. yıl gecesine mükemmel hazırlanmıştı. Bu bize Vehbi Koç'un 'Yetişkin olmayan personel müşteriyi hiç bir suretle memnun edemez ve çekemez' sözünü hatırlattı. Bizim Nuri Çolakoğlu galiba 10 yıl oluyor, yayınlayacağı rehber kitaba önsöz olsun diye bir yazı istemişti.devamı |
|
| | Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı Bu iki derneğin ismini iyi öğrenin. 'Slow Food' sizlere dünyanın hangi ücra köşesinde hangi nadide lezzet üretiliyor diye anlatırken 'Foodwatch' yiyecek içecek sektöründeki sahtekarlıkları sergiliyor. Birdenbire dünyanın gündemi yiyecek içecek oldu. Sanırsınız! Geçen hafta dünyanın...devamı |
|
| | Ayva tatlısının tam zamanı Mis gibi kokusu, pembemsi turuncu rengi ve benzersiz tadıyla ayva tatlısı, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden... Afrodit'in 'altın elması' sayılan ayvadan yapılan bu tatlıyı Türkler'den başka bilen de yok. Mahallede trafik endişesi olmadan oynadığımız yıllardı; henüz köşk ve konak...devamı |
|
| | Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti Aziz milletimiz zeytinyağını seviyor mu? Hadi sevdi, alabiliyor mu? İşte işin orası tatsız. Türkler zeytinyağı tüketiminde isteksizler. Yurtiçi talepleri oldukça düşük. 2005 yılına Florya Deniz Köşkü'nde başlamıştık. Hatırlayacaksınız. Bağcılık ve şarap ele alınmıştı.devamı |
|