Zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Hünkar beğendi Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Bir çatal yardımıyla ezin. Tencereye tereyağını alın. Eridikten sonra unu ilave edin. Hafif ateşte pembeleşene dek bir çırpma teliyle karıştırın. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Karışım koyulaştığında tuzunu ayarlayın. Patlıcanları ilave edin. Sıcak kalacak şekilde bir yerde bekletin. Başka bir tencereye sıvıyağı alın. Yağ kızdığında kuşbaşı iriliğinde kesilmiş etleri ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra etin bıraktığı suyu çekmesi için tencerenin kapağını kapatın. Orta hararetli ateşte kavrulmaya bırakın. Suyunu tamamen çektikten sonra 2 çorba kaşığı domates salçasını ilave edin. 2 dakika karıştırdıktan sonra küçük küçük kesilmiş soğanı, sarmısakları, defne yaprağını ve 2 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Bir buçuk saat ağır ateşte pişirin. Kaynama sırasında oluşan köpüğü bir kaşıkla alın. Önceden hazırladığınız beğendiyi servis tabağına alın. Üzerine ağır ateşte pişirdiğiniz eti yerleştirerek servis yapın. Not: Patlıcanların kabuklarını sıcakken soyarsanız, beğendi beyaz olur.
4 kişilik * 2 adet iri patlıcan * 1 su bardağı süt * 50 gram tereyağı * Altı buçuk çorba kaşığı un * Tuz, 1 tutam şeker Kebap için: * Altı buçuk çorba kaşığı sıvıyağ * 500 gram kuşbaşı koyun eti * 2 çorba kaşığı domates salçası * 4 diş sarmısak * 1 adet soğan * 1 adet defne yaprağı * 2 su bardağı su * Tuz
Renkli irmik tatlısı Hamur için bir kapta un, irmik, kabartma tozu, tozşeker, yoğurt ve 4 adet yumurtayı iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine döküp yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Bu arada şerbetin tüm malzemesini bir tencerede kaynatın ve sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız malzemenin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice emince, su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak parçalar kesip, servis tabağına aktarın. Tüm malzemeyi bu şekilde kestikten sonra kalan kırıntıları kakao ile ezip, yuvarlakların üzerine ayrı ayrı düzgünce koyun. Krem şantiyi sütle iyice çırpın ve krema pompasına koyun. Kakaolu yuvarlakların üzerine şekillice sıkın. En üstü narlarla süsleyip, servis yapın.
8 kişilik Hamuru için: * 5 çay bardağı un * 1 buçuk çay bardağı irmik * 2 paket kabartma tozu * 2 çay bardağı tozşeker * 1 çay bardağı yoğurt * 4 adet yumurta Şerbeti için: * 3 su bardağı su * 3 su bardağı tozşeker * 1 adet limonun suyu Süslemek için: * 2 çorba kaşığı kakao * Yarım çay bardağı süt * 1 paket toz krem şanti * Arzuya göre nar
Fırında incir İncirleri üst kısımlarından başlayarak, fakat dilimlerin birbirinden ayrılmamasına dikkat ederek 4'e kesip, hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ceviz, keçi peyniri, şeker ve limon kabuğunu krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız harçtan her bir incirin içine 1'er çorba kaşığı koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara konumunda, incirler ısınıncaya kadar yaklaşık 5 dakika tutun. Üzerlerine bal döküp, ılık olarak servis yapın.
6 kişilik * 12 adet incir (olgun) * 1 çay bardağı bütün ceviz (kavrulmuş, iri doğranmış) * 300 gr. keçi peyniri * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) n 1 su bardağı bal
|