| | Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı Selim Kantarcı zeytinyağı dünyasının çok sayıda ticari kuruluş, birlik ya da derneğinde yönetim ya da icra kurullarında yer alan bir zeytinyağı uzmanı. Onunla Nişantaşı'ndaki Hünkar Restoran'da buluşup bütün sıfatlarının ötesinde, iki zeytin ve zeytinyağı sever olarak sohbet ettik. -...devamı |
|
| | Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu Çay 5 bin yıllık geçmişi ve kültürüyle hayatımızın vazgeçilmez bir parçası... Konunun uzmanı Mustafa Seçkin ile Four Seasons Oteli'nin çay salonunda buluşup bu lezzetli içeceğin gizemli dünyasında kısa bir yolculuğa çıktık. -Mustafa Seçkin; siz Lever grubunun üst düzey...devamı |
|
| | 60 yıldır iyi etin peşinde Beyti Güler eti ve onu pişirmesini en iyi bilen kişi olarak tanınır. 1945'ten beri soyadını taşıyan restoranın başında... Kurban Bayramı öncesinde onun Florya'daki et sarayında et yiyip sohbet ettik. - Beyti Bey, Mehmet Yaşin'den duymuştum; bir Güney Afrika seyahatinde...devamı |
|
| | En leziz rakı mezeleri Türk mutfağının özel tatlarıdır mezeler. Sofranıza renk katacak bu lezzetlerle konuklarınızı memnun edeceksiniz. İşte yapması kolay, yemesi çok keyifli mezelerden birkaç örnek. Biri mutlaka damak tadınıza uyacak. Kabak Çitmesi Hazırlanışı Küp şeklinde doğranmış...devamı |
|
| | Nerede o eski yılbaşı baloları Vefa Zat servis sektörünün en kıdemlilerinden. Yiyecek içecek, bar ve servis kültürü üzerine tam 11 eser sahibi. Özellikle meyhane ve rakı hakkında büyük çoğunluğu gözlemlerine dayanan bilgilere sahip Vefa Zat ile Çiçek Pasajı'nda buluşup yılbaşı eğlenceleri ve rakı kültürü üzerine sohbet...devamı |
|
| | Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir "Çilingir Sofrasında Dem Muhabbetleri", "Çilingir Sofrasında Rakı" ve "Çilingir Sofrasında Rakı Mezeleri" gibi yemek ve içki konusunda pek çok kitabı bulunan Deniz Gürsoy'la rakı kültürünü konuştuk. -Çilingir Sofrasında Rakı adlı bir kitabınız bulunuyor. Bu kitabı nasıl yazmaya karar...devamı |
|
| | Meyhane kültürünü yaşatıyorlar 67 yıldır Kumkapı'da hizmet veren Kör Agop Meyhanesi, balık çorbası ve Ermeni mezeleriyle ünlü. Meyhanenin sahipleri Silva ve oğlu Daniel İnciyan, lezzetlerinin sırrını açıklamıyor. Meyhane kültürü denilince ilk akla gelen mekanlardan biri 67 yıldır hizmet veren Kör Agop. Geçen...devamı |
|
| | Menü lokantanın aynasıdır Türkiye'nin en büyük yemek ve ziyafet menüleri koleksiyoncusu Muhtar Katırcıoğlu ile Crown Plaza Oteli'nin 24. katındaki Doruk Restoran'da buluşup menülerin tarihçesini konuştuk. Katırcıoğlu'na göre Avrupa'daki ziyafetlerin aksine Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün menülerine yeterince önem...devamı |
|
| | Rakının yanına giden en güzel mezeler Birbirinden leziz mezelerle masalarınızı renklendirmek hiç zor değil. Verdiğimiz kolay tariflerle misafirlerinize hem görsel bir şölen yaşatacak hem de damaklarında hoş tatlar bırakacaksınız. Mercimekli humus Hazırlanışı Mercimeği yıkayın. Patatesin, havucun ve soğanın...devamı |
|