Vişneli ekmek kadayıfı
Ekmek kadayıfının üzerine 1200 ml. su gezdirin ve 20 dakika dinlendirin. Tencereye kalan su, tozşeker, vişneler ve limon suyunu koyun. Kısık ateşte su kaynama noktasına geldikten sonra 15 dakika kaynatın. Hazırladığınız vişneli şerbeti ekmek kadayıfının üzerine yavaş yavaş dökün. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek 30-40 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. Dilimleyerek kaymakla birlikte servis yapın. Not: Kullanacağınız tepsi yüksek kenarlı, mümkünse kalın tabanlı ve ekmek kadayıfından en az 6-7 cm. büyük olmalı.
30 dilim * 1 adet ekmek kadayıfı * 5 su bardağı su * 750 gr. tozşeker * 500 gr. vişne * 2 çorba kaşığı limon suyu * 3 rulo kaymak
|