Lezzet Güneşi
Kıymalı mısırlı pide Isıtılmış yağda soğan ve sarmısakları, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Soğan ve sarmısakları bir kaba alın, tavada kalan yağa kıyma, taze soğan, maydanoz, mısır, krema ve ekmek kırığını ilave edip, karıştırarak iyice harmanlayın. Unlu düz bir yüzeyde 2 adet milföy hamurunu üst üste koyup, 15x25 cm. ebatlarında olacak şekilde inceltin. Kıymalı harcı dörde bölün ve hamurun kenarlarında 2'şer cm. boşluk kalacak şekilde yayın. Boş bıraktığınız kenarlara fırça ile yumurta sürüp, hamuru harcın üzerine katlayın ve üstte kalan kısımlara da yumurta sürün. Milföy hamurları ve harç bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzerlerini kapatmadan harç pişip, milföy hamurlu pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
4 kişilik
* 250 gr. kıyma
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 çorba kaşığı taze soğan (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
* 1 su bardağı mısır (konserve)
* 4 çorba kaşığı krema
* 2 dilim bayat ekmek kırığı
* 8 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
|