| |
|
|
Afyon Kurultayı
Afyon'un nabzı Uzunçarşı'da atar. Uzunçarşı bir caddedir. Atatürk'ün yemek yediği İkbal Lokantası bu caddenin üzerindedir. Cumhuriyet Kasabı, Zekiler Gıda, Altınay Şekerleme, Güzbeyler Kuyumculuk, İstanbul Eczanesi, çarşının "sivil toplum örgütleri" gibidir. Uzunçarşı'da yarım saat dolaşan "Afyonlu ne haldedir, hangi konuda ne düşünmektedir" öğrenir.
Afyon'un nabzı başka nerelerde atar? "Ambar Yolu"nda atar. "İnşaat sektörü" oradadır. Bir de garajın yanında "sebze meyve pazarı" vardır. Orada da "nabzı tutmak" mümkündür.
Bu defa "farklı bir şey" yaptık. Nabız tutmak için "Afyon Gazeteciler Cemiyeti'ne" gittik. Afyon'da 1 yerel TV, 20 de yerel gazete var. Afyon büyüklüğündeki bazı kentlerde, Gazeteciler Cemiyeti sayısı "2" veya "3." Afyon'da ise "tek." Gazeteciler arasında "ayrılık, gayrılık, bölünme" yok.
Cemiyet Başkanı Mehmet Emin Güzbey... Odak Gazetesi ve Er TV'den. Orhan Karataş, A Haber'den. Arif Yağcı, Özvatan'dan. Hüseyin Sarıaltın, Kadınana Gazetesi'nden. Halil İbrahim Kocaerkek, Birlik'ten. Ahmet Işık, Zirve'den. Dinçay Doğar, Odak'tan. Hüseyin Tutumlu, Denge'den. Hatice Azbay, Lider'den. Onur Zelveci, Durum'dan. Fevzi Şen, Görüntü'den. Canser Kuzu, Bizim Gazete'den. İsmail Sağun, Gündem'den. Nadir Köksal, Zafer'den.
Çaylar geldi. "Evet arkadaşlar" dedik: - Anlatın bakalım. Biz sorduk, onlar anlattılar. Buna "mini kurultay" da diyebilirsiniz. Afyon'da "yerel medya kurultayı" da.
|