kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nerede o eski yılbaşı baloları
Nerede o eski yılbaşı baloları
Vefa Zat servis sektörünün en kıdemlilerinden. Yiyecek içecek, bar ve servis kültürü üzerine tam 11 eser sahibi. Özellikle meyhane ve rakı hakkında büyük çoğunluğu gözlemlerine dayanan bilgilere sahip Vefa Zat ile Çiçek Pasajı'nda buluşup yılbaşı eğlenceleri ve rakı kültürü üzerine sohbet...devamı
Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
"Çilingir Sofrasında Dem Muhabbetleri", "Çilingir Sofrasında Rakı" ve "Çilingir Sofrasında Rakı Mezeleri" gibi yemek ve içki konusunda pek çok kitabı bulunan Deniz Gürsoy'la rakı kültürünü konuştuk. -Çilingir Sofrasında Rakı adlı bir kitabınız bulunuyor. Bu kitabı nasıl yazmaya karar...devamı
Meyhane kültürünü yaşatıyorlar
Meyhane kültürünü yaşatıyorlar
67 yıldır Kumkapı'da hizmet veren Kör Agop Meyhanesi, balık çorbası ve Ermeni mezeleriyle ünlü. Meyhanenin sahipleri Silva ve oğlu Daniel İnciyan, lezzetlerinin sırrını açıklamıyor. Meyhane kültürü denilince ilk akla gelen mekanlardan biri 67 yıldır hizmet veren Kör Agop. Geçen...devamı
Menü lokantanın aynasıdır
Menü lokantanın aynasıdır
Türkiye'nin en büyük yemek ve ziyafet menüleri koleksiyoncusu Muhtar Katırcıoğlu ile Crown Plaza Oteli'nin 24. katındaki Doruk Restoran'da buluşup menülerin tarihçesini konuştuk. Katırcıoğlu'na göre Avrupa'daki ziyafetlerin aksine Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün menülerine yeterince önem...devamı
Rakının yanına giden en güzel mezeler
Rakının yanına giden en güzel mezeler
Birbirinden leziz mezelerle masalarınızı renklendirmek hiç zor değil. Verdiğimiz kolay tariflerle misafirlerinize hem görsel bir şölen yaşatacak hem de damaklarında hoş tatlar bırakacaksınız. Mercimekli humus
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayın. Patatesin, havucun ve...devamı
Antepli Musa Usta
Antepli Musa Usta
Musa Dağdeviren bir Anadolu mutfakları uzmanı; ayrıca Yemek Kültürü Dergisi'nin de yayımcısı. Gerek fırının ardında gerek tencerenin başında çok az kişinin bildiği yemekleri orijinal malzemeleri ile pişirip mütevazı lokantasında, Kadıköy'deki Çiya Sofrası'nda yemekseverlere sunuyor. -...devamı
Peynir, zeytin ekmek kaşifi
Peynir, zeytin ekmek kaşifi
Bu hafta konuğum Türk peynirlerini ilk kez kapsamlı bir kitapta toplayan öğretim üyesi, gazeteci, yazar Artun Ünsal. Onunla peynir tadıp Anadolu peynirleri üzerine sohbet ettik. - Süt ve peynir, zeytin ve zeytinyağı, ekmek; Anadolu'nun bütün kutsal ürünlerini kitaplara dökmüş, bunlar...devamı
Eleştirmenlik deneyim ister
Eleştirmenlik deneyim ister
Bu haftaki konuğum herkesin sinema yazılarından tanıdığı, ancak onun Türkiye'nin ilk restoran yazarı olduğunu pek kimsenin bilmediği Atilla Dorsay. Onunla tarihi Pandeli Lokantası'nda buluşup eleştirmenlik üzerine söyleştik. -Geçen gün gazetede bu hafta kiminle yemek yiyeceğimi...devamı
Garsonluğun geleceği karanlık
Garsonluğun geleceği karanlık
Osman Serim yiyecek içecek sektörünün her alanında geniş deneyimi olan bir gastronomi ustası. Servis teknikleri ve uygulamaları üzerine dersler de veriyor. Önemli bir yemek ve şarapsever olan Serim ile Bebek Oteli'nin alt katındaki çok şık Ambassadeurs deniz ürünleri restoranında buluşup,...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Soframızdan otlar eksik olmaz
 Alafranga pastacılıkta 82 yıl
 Lezzetli tavuklar geliyor
 Gerçek pizzanın püf noktaları var
 Yeme konusunda iyiyim ama balıkları ayıramam
 Kebap deyince akan sular duruyor
 İftarda açık büfe olmaz
 Lezzet avcısı kalori avcısına karşı
 Cabernet Sauvignon
 Üzüm kabuğunun moda içkisi Grappa
 Bayan Margarita'nın efsane içkisi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Bir yıl böyle geçti
Bir yıl böyle geçti
2005 üzüntüleri sevinçleri, kayıpları doğal afetleri ve...
Gazeteci yazarların gözünden geçtiğimiz yılın analizi
Gazeteci yazarların gözünden geçtiğimiz yılın analizi
Mehmet Barlas Müzakereler başladı Türkiye'de 3 Ekim'de Avrupa...
Elektronikseverlere dans çağrısı
Canı elektronik müzik çekenler için de yeni yılın ilk ışıklarına...
Eğlence için son alternatifler
Hande Yener'in yeni albümü 'Apayrı' 6 Ocak'ta piyasada olacak...
Bir düşler İstanbul'unda dönen dolaplar
Yılmaz Erdoğan, hem ülkemiz üzerine ilginç şeyler söylüyor, hem de ilk iki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.