|
|
|
|
Halka sosisler
Sosisleri yıkayıp bir kenara koyun.Yufkayı tezgaha serip tam beşe bölün. Sonra bu parçalardan birinin yüzeyine fırçayla çırpılmış yumurtanın akını sürün. Sosisi, kesilmiş yufkanın en geniş yerine koyun. Yufka sosisin boyundan genişse fazlalıklarını kenardan kesin ve yufkayı sosise sarın. Sarılmış sosisleri birkaç santim kalınlığında halkalar şeklinde kesin. Tüm sosislere aynı işlemi uygulayın. Bir tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırın. Yufkaya sarılı sosisleri buyağda birkaç dakika kızdırın. Kızarttığınız sosisleri, yağını bırakması için bir süre kağıt havlu üzerinde bekletin ve kürdan batırarak servis yapın. Malzemesi (6-8 kişilik): * 5 adet kalın ve uzun sosis * 2 adet yumurta * 1 yumurtanın akı * 1 subardağı ayçiçek yağı
|
|
|
|
|
|
|
|
|