|
|
Hindi toskana
Etleri iki streç arasında yarım santim kalınlığında olacak şekilde döverek inceltin. Isıtılmış bir çorba kaşığı yağda soğanları karıştırarak, soğanlar sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Ispanakları ilave edin, karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika daha soteleyin, patlıcan, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın. Etleri düz bir zemine yayın, hazırladığınız harcı her bir etin ortasına uzunlamasına paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Kat kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kalan yağı ısıtın, mantarları katın, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Soya sosunu ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika daha soteleyip, kremayı ilave edin. Kaynama noktasına kadar ısıttıktan sonra ateşi kısın ve 1-2 dakika daha pişirip, ateşten alın. Etleri fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine peynir serpin. Kremalı mantar sosuyla birlikte servis yapın.
5 kişilik * 1 paket hindi bonfile * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 1 su bardağı ıspanak (haşlanmış, ince kıyılmış) * 1 patlıcan (küçük kuşbaşı doğranmış, kızartılmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 su bardağı mantar (iri doğranmış) * 1 su bardağı krema * 2 çorba kaşığı soya sosu * 3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
|