kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Hindi toskana
Yumurtalı ıspanak
Mürdüm eriği pudingi

Hindi toskana

Etleri iki streç arasında yarım santim kalınlığında olacak şekilde döverek inceltin. Isıtılmış bir çorba kaşığı yağda soğanları karıştırarak, soğanlar sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Ispanakları ilave edin, karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika daha soteleyin, patlıcan, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın. Etleri düz bir zemine yayın, hazırladığınız harcı her bir etin ortasına uzunlamasına paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Kat kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kalan yağı ısıtın, mantarları katın, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Soya sosunu ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika daha soteleyip, kremayı ilave edin. Kaynama noktasına kadar ısıttıktan sonra ateşi kısın ve 1-2 dakika daha pişirip, ateşten alın. Etleri fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine peynir serpin. Kremalı mantar sosuyla birlikte servis yapın.

5 kişilik
*
1 paket hindi bonfile
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı ıspanak (haşlanmış, ince kıyılmış)
* 1 patlıcan (küçük kuşbaşı doğranmış, kızartılmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 su bardağı mantar (iri doğranmış)
* 1 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı soya sosu
* 3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Meyveli kıtır tatlı   / 26-12-2005
 Üzümlü havuç salatası   / 24-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-12-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-12-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 19-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-12-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 17-12-2005
 Peynirli soğan dolması   / 16-12-2005
 Çin böreği   / 15-12-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Burası Etiler değil, Günay!..
Ebru Gündeş klasik...
HAKAN & UTKU
Yılbaşı sürprizleri
"Kanal D'nin yılbaşı sürprizi...
SEDA KAYA GÜLER
Kadınlar ve erkekler
Sevgili Elif Ergu'nun pazar...
AYŞE TÜTER
Hindi toskana
Etleri iki streç arasında yarım santim...
Üniversite üç hafta sonunda vajinismusu tamamen siliyor!
Üniversite üç hafta sonunda vajinismusu tamamen siliyor!
Akademisyenler tarafından uygulanan vajinismus tedavisindeki başarı...
Tarotlu tombalalı yeni yıl kutlaması
Tarotlu tombalalı yeni yıl kutlaması
Sosyetenin gözde simalarından Dilek Ertek, yakın dostlarına 'erken'...
Aşkları nüksetti!
Aşkları nüksetti!
Beşiktaş Spor Kulübü eski Başkanı Serdar Bilgili ile modacı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.