|
|
|
|
Eti AB'ye kemiği bize
Türkiye ile AB arasında et ve süt tüketiminde büyük fark var. 2000-2004 yılı verilerine göre kişi başına et tüketimi AB'de 69 kilo, bizde 16 kilo oldu. Süt tüketimi ise AB'de 315, bizde 169 litre.
Ne 'et'liye ne 'süt'lüye bulaşıyoruz
Türkiye'de, AB ülkelerine göre daha az et ve süt tüketildiği bildirildi. DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in verdiği bilgiye göre, AB üyesi 25 ülkede son 6 yılda kişi başına tüketilen ortalama et miktarı 69 kilogram oldu. Aynı dönemde Türkiye'de kişi başına et tüketim miktarı 16.4 kilogram olarak gerçekleşti. AB ülkelerinde 2000-2004 yıllarında kişi başına ortalama 315.4 litre süt tüketilirken, aynı dönemde Türkiye'de kişi başına tüketilen süt oranı ise 169.2 litrede kaldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Türkiye'de et ve süt tüketiminin, "kişi başına düşen milli gelir ve talep azlığına bağlı olarak AB ülkelerine göre düşük olduğunu" kaydedildi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|