kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Pazar Sabah
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İçkiyi severim sarhoşluğu sevmem
İçkiyi severim sarhoşluğu sevmem
Bu yıl ölümünün 40. yıldönümünde andığımız usta kalem Refik Halid Karay içme felsefesini böyle açıklıyor. Karay'ın yiyecek içecek kültürümüze kazandırdığı eserlere önem vermek gerekir. Şüphe yok ki Ermeni şivesiyle patlıcan tavası, fakat İstanbullu Türk ağzıyle patlıcan kızartması...devamı
Mondovino şarabın merkezine seyahat
Mondovino şarabın merkezine seyahat
Bazıları Michel Rolland için guru, dahi, sanatçı, hatta sihirbaz diyor. Bir şarap danışmanının uluslararası şarap endüstrisi üzerindeki etkisine bakarsanız belki de o, bu sıfatların tümüne birden talip. Geçtiğimiz hafta salı akşamı Mey İçki Grubu'na dahil Kayra Şarapları şarapseverleri...devamı
Bulgar şarapları patladı
Bulgar şarapları patladı
AB'ye girme heyecanı Bulgaristan'ın şaraplarını da canlandırdı... Fransız, Amerikan ve İtalyan şarap üreticilerinin Bulgar meslektaşlarıyla yaptıkları teknik ve sermaye işbirliği kendini göstermeye başladı. Raflar yeni etiketlerle dolu. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da otelin lobisinde...devamı
Mantar çiçek gibi toplanmaz
Mantar çiçek gibi toplanmaz
Şimdi tam mevsimi ama mantarların hangilerinin yenilebilir olduğunu doğru biçimde değerlendirmek kolay iş değil... Zehirlileri zehirsizden ayırmayı şansa bırakmamak için kültür mantarını tercih etmek gerekir. Geçenlerde bir aile yemeğine davetliydik. Çoluk çocuk masanın etrafında...devamı
Picasso Şile palamudunu sever miydi?
Picasso Şile palamudunu sever miydi?
'Picasso'nun Sofrası' adlı kitap büyük bir sanatçının ruhunun derinlerine, günlük yaşamının seyrine göz atmamızı sağlıyor. Ve onun kokusunu hiç unutmadığı sardalyalarıyla tanışmamızı da. Sabancı Müzesi; Emirgan'da, dünyadaki çoğu rakip müzenin gözünü kamaştıracak bir başarı elde etti.devamı
Ekmek kokusuyla uyanmak
Ekmek kokusuyla uyanmak
Evde ekmek yapılan günler yeniden başladı. İster makineli ister makinesiz, hanımlar artık birbirlerine çaya gittiklerinde ev yapımı ekmekle ağırlanıyor. Aile sofrasına ilk katkım, annemin avucuma küçük bir madeni para sıkıştırıp köşedeki fırına yollamasıyla başlamıştı. Okul çağına...devamı
Nerenin zeytinyağını kullanıyorsunuz?
Nerenin zeytinyağını kullanıyorsunuz?
Zeytin ve zeytinyağı bizim ulusça çok önemsememiz gereken bir saha. Ayvalık da bu sahanın baş oyuncusu. Hiç kuşkusuz dikkatinizi çekmiştir. Özellikle son bir yıldır sık sık gazetelerde rastlıyoruz. Resmi gazete kılıklı bir ilan formatı bu. Bilmiyorum meraklanıp okuduğunuz da oldu mu?...devamı
Mutfağın asıl sahibi erkekler
Mutfağın asıl sahibi erkekler
İngiltere'de "Erkekler mi daha iyi aşçıdır, kadınlar mı?" tartışması ülkemize de sıçradı. Pek çok kişi profesyonel mutfaklarda erkeklerin egemenliğini kabul ediyor. Kadınları sadece evlerindeki mutfakla yetinmek zorunda bırakansa büyük restoran ve otellerdeki zorlu iş koşulları.devamı
İçkiye yasak yakışmıyor
İçkiye yasak yakışmıyor
Türkiye'de "Ben içmiyorum kimse içmesin" mantığı yaygınlaştı. Otoriteler içki ruhsatı verme işlemini zorlaştırdı. Bu anlayış şimdi de tümüyle içkiden arınmış bir Anadolu yaratmak istiyor. Müslüman ülkelerin yöneticileri halklarının içki içmesini hiç istemezler. İçkinin ortadan...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Vejateryenlerle hayvan haklarını koruyanlar karşı karşıya
 Avrupalı süt danası sever
 Komşu peynirine sahip çıktı
 Avrupa Topluluğu'ndan bulgur dersleri
 Mevlana: 'Yemek dediğim akıldır'
 Çıtır çıtır gevrek simitler
 Öküzgözü üzümü bir Urartu mirası
 Yemeklerine de herkes hayrandı
 Gaziantep yerel mutfakların başkenti
 Susamlı, çörekotlu sıcacık pideler
 Usta getir bir Lehmecun Halep işi olsun
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
ALİ ESAD GÖKSEL
Floransalı aristokratların şarabı
Şarap dünyasının...
Hakkari ümitle adaleti bekliyor
Hakkari ümitle adaleti bekliyor
Şemdinli'de patlayan bombalarla gündemimize oturan Hakkari'de birkaç...
Başbakan'ın koruması da Kürtçe konuşuyordu
Başbakan'ın koruması da Kürtçe konuşuyordu
Yüksekova Beleriye Başkan Yardımcısı Özgül Özdemir Milas,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.