Mantarlı piliç çorbası
Etleri soğan, karanfil, kimyon, kekik, karabiber ve patateslerle birlikte kaynar suya atıp, üzeri kapalı olarak 25 dakika kaynatın. Piliç parçaları ve suyunu süzerek bir kaba alın. Patates ve soğanı süt ile püre haline gelene kadar robottan geçirin. Piliç suyuna püre ile beraber mantar, tere, yeşil soğan, soya sosu ve limon suyunu da ilave edip, hızlı ateşte üzeri açık olarak 5 dakika kaynatın. Sıcak servis yapın.
* 4 adet piliç kemiksiz but (küp doğranmış)
* 300 gram küçük boy mantar (dilimlenmiş)
* 5 su bardağı su (kaynar)
* 1 adet orta boy soğan (doğranmış)
* 4 adet karanfil
* 1 çay kaşığı kimyon
* Yarım çay kaşığı kekik
* 8-10 adet tane karabiber
* 2 adet büyük boy patates (4'e bölünmüş)
* 1 çorba kaşığı tere (doğranmış)
* 3 adet taze soğan (doğranmış)
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 1 çorba kaşığı limon suyu
|