Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Hamsi soslu salata 4 kişilik * 6 adet hamsi (fileto çıkarılmış, yağda bekletilmiş)
* 1 diş sarmısak
* 1/2 tatlı kaşığı hardal
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 6 sap fesleğen (yapraklanmış, süslemek için ayrılmış)
* 750 gr. domates (olgun)
* 1 adet küçük boy kırmızı soğan (ince piyaz doğranmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) Hamsi, sarmısak, hardal ve sirkeyi iyice robottan geçirin. Robot çalışmaya devam ederken kaşık kaşık zeytinyağını ilave edin, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, harmanlayın. Domatesleri büyüklüklerine göre 4'e veya 8'e kesip, tabağa yerleştirin, üzerlerine soğanları serpip, hazırladığınız sosu gezdirin. Maydanoz ve fesleğen ile süsleyerek servis yapın.
Sebzeli balık 4 kişilik * 1 kg. beyaz etli balık filetosu
* 12 adet orta boy domates (ikiye bölünmüş)
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı esmer şeker
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 500 gr. taze fasulye (küçük, temizlenmiş)
* 10 adet fesleğen yaprağı Domates, zeytinyağı, şeker, sirke, sarımsak, tuz ve karabiberi fırın kabında karıştırıp, önceden ısıtılmış 210 derece fırında domatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Fasulyeleri arzu ettiğiniz kıvamda haşlayın. Balıkları ızgarada pişirin. Domatesli karışıma fesleğenleri katıp, balık ve fasulyelerle birlikte servis yapın.
Ispanaklı çılbır 2 kişilik * 200 gr. donmuş ıspanak
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay kaşığı muskat
* 2 dilim salam (ince kıyılmış)
* 1 sap taze soğan (kıyılmış)
* 2 adet yumurta
* 2 çay kaşığı krema
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* Karabiber, tuz Donmuş ıspanakları çözdürün. Sıkarak suyunu iyice süzdürün. Ispanak, zeytinyağı, muskat, salam ve taze soğanları karıştırıp, arzuya göre tuz ve karabiber ekleyin. Yağlanmış fırın kabına iki küme şeklinde yerleştirin. Kaynamış suya iki adet yumurtayı kırın. Beyazları pişince delikli kepçe ile alıp, ıspanak kümesinin üzerine yerleştirin. Üzerine kremayı dökün. Fırının ızgara kısmında 200 derecede 5 dakika pişirin. Yağı kızdırıp, pul kırmızıbiberi ilave edin. Yumurtaların üzerine gezdirerek servis yapın.
|