Lezzet Güneşi
Peynirli patates Patatesleri verev olarak 4 kalın daire şeklinde kesin. Un, parmesan peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir buzdolabı torbasına koyun, torbanın ağzını kapatın, sallayarak iyice karıştırın. Patatesleri de torbaya koyun ve tekrar sallayarak patatesleri peynirli malzeme ile iyice bulayın. Yumuşatılmış tereyağı ile 35x25 cm. ebatlarında sığ kenarlı bir fırın kabının içini ve kenarlarını yağlayın. Patatesleri yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
6 kişilik * 6 adet orta boy patates
* 1 çorba kaşığı un
* 20 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş)
* 60 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Taze börülce salatası Bol kaynar tuzlu suda börülceleri hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin, süzüp, soğuk suya koyun, ılınıncaya kadar dinlendirin ve tekrar süzün. Sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırın. Ilık börülcelerin üzerine gezdirin, börülceler soğuduktan sonra servis yapın.
6 kişilik * 500 gr. taze börülce
* 5 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 limon suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
Tarhunlu somon Balığı dilimleyin ve derili kısmı yağlanmış fırın tepsisine gelecek şekilde yerleştirin. Zeytinyağı, taze soğan ve tarhunu iyice karıştırıp, balığın üzerine yayın ve hafifçe ovuşturun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-9 dakika pişirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
6 kişilik * 1 kg. somon fileto
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı taze tarhun (ince kıyılmış)
|