kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Peynirli patates
Patatesleri verev olarak 4 kalın daire şeklinde kesin. Un, parmesan peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir buzdolabı torbasına koyun, torbanın ağzını kapatın, sallayarak iyice karıştırın. Patatesleri de torbaya koyun ve tekrar sallayarak patatesleri peynirli malzeme ile iyice bulayın. Yumuşatılmış tereyağı ile 35x25 cm. ebatlarında sığ kenarlı bir fırın kabının içini ve kenarlarını yağlayın. Patatesleri yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.

6 kişilik
*
6 adet orta boy patates

* 1 çorba kaşığı un

* 20 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş)

* 60 gr. tereyağı (yumuşatılmış)

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Taze börülce salatası
Bol kaynar tuzlu suda börülceleri hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin, süzüp, soğuk suya koyun, ılınıncaya kadar dinlendirin ve tekrar süzün. Sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırın. Ilık börülcelerin üzerine gezdirin, börülceler soğuduktan sonra servis yapın.

6 kişilik
*
500 gr. taze börülce

* 5 diş sarımsak (dövülmüş)

* 1 limon suyu

* 1 çay bardağı zeytinyağı

Tarhunlu somon
Balığı dilimleyin ve derili kısmı yağlanmış fırın tepsisine gelecek şekilde yerleştirin. Zeytinyağı, taze soğan ve tarhunu iyice karıştırıp, balığın üzerine yayın ve hafifçe ovuşturun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-9 dakika pişirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

6 kişilik
*
1 kg. somon fileto

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet taze soğan (ince kıyılmış)

* 1 çorba kaşığı taze tarhun (ince kıyılmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 03-12-2005
 Taze Bakla Suflesi   / 02-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 30-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-11-2005
 Tarhunlu piliç pika   / 28-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-11-2005
 Bademli tarhunlu çorba   / 26-11-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 25-11-2005
 Dereotlu kabak çorbası   / 24-11-2005
SEDA KAYA GÜLER
Bir erkekte aranılan özellikler
Kadınlar bir erkekte ne...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Peynirli patates
Patatesleri verev...
Aşk Oyunu şarkıcı dizisi gibi değil...
Aşk Oyunu şarkıcı dizisi gibi değil...
Aşk Oyunu dizisinin yakışıklı oyuncusu Keremcem, "Müzisyen yönümü...
Boğazda sushi keyfi
Boğazda sushi keyfi
Boğazın seçkin semtlerinden olan Çengelköy'de geçtiğimiz senelerde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.