Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Erişteli mercimekli börek 6 kişilik * 1 paket etli piliç salam
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
* 1/2 su bardağı maydanoz (ince kıyılmış)
* 3 adet yufka
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı (5 çorba kaşığı su ile çırpılmış) Soğanı yağda yumuşatarak pişirin. Salam, mercimek ve maydanozu ilave edip, harmanladıktan sonra ateşten alın. Yufkaları ufak sigara böreği yapılacak şekilde kesin. Her parçaya yağlı sudan serpiştirin. 3 tatlı kaşığı harç koyup sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsiye sıralayıp, üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Bamyalı hindi 4 kişilik * 1 paket hindi lokma ızgara
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 5 diş sarımsak (kabuklu)
* 1 su bardağı su (kaynar)
* 1/2 adet limonun suyu
* Tuz
* 1/2 kg. bamya
* 2 adet domates (iri doğranmış)
* 4 dilim limon (yarım halka kesilmiş) Isıtılmış tereyağında et ve sarmısakları karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Sotelenmiş malzemeyi bir fırın kabına alın. Üzerine su, limon suyu, tuz gezdirip, bamyaları ilave edin. Fırın kabını ya bir kapak ya da alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Ekmek salatası 6 kişilik * 1/2 adet ekmek (bayat)
* 3 çorba kaşığı ceviz içi (iri dövülmüş)
* 1/2 çay bardağı tahin
* 1 adet limon suyu
* 4 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* 1 adet domates Ekmekleri ufalayın. Kızdırılmış zeytinyağında renkleri altın sarısı oluncaya kadar kısık ateşte karıştırarak kızartın. Maydanoz ve cevizleri ekleyip, harmanlayın. Servis tabağına yerleştirin. Tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon ve suyu iyice karıştırıp, ekmeklerin üzerinde gezdirin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini alın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Salatayı domateslerle süsleyip, bekletmeden servis yapın.
|