Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Patates Mantısı Yumurta, yoğurt, kabartma tozu, küp doğranmış patates, tuz, zeytinyağı ve unu boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kıyma ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra dilim dilim kesin. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine yayın. Zeytinyağında salçayı eritin. Bunu da patates mantılarının üzerinde gezdirin.
8 kişilik * 3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 5 adet patates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Aldığı kadar un
* 100 gram kıyma
* 4 diş sarımsak
* 2 su bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı salça
* Tuz
Badem Tatlısı UNU çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Erimiş margarin, yumurta, pudraşekeri, kabartma tozu, badem, tuz ve limon suyunu ekleyin. İyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avucunuzda yassılaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
8 kişilik
* 2 su bardağı un
* 125 gram margarin
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı pudraşekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı toz badem
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 tutam tuz
Karnabahar Pane KARNABAHAR tuzlu suda haşlayın. Sonra çiçek çiçek ayırın. Her bir çiçeği önce tuz karıştırılmış una, sonra bira ile çırpılmış yumurtalara bulayıp kızgın yağa atıp kızartın. Yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerine kırmızı biber serpin, ayrıca yanında sarmısaklı yoğurt verebilirsiniz.
4 kişilik * 1 orta boy karnabahar
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı bira
* 1 su bardağı un
* Tuz, kırmızı biber
* Kızartmak için çiçek yağı
|