|
Çatal aşı
Yeşil mercimeği süzün, üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirip süzün. Aşurelik buğdayı süzün, unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayıp, süzün. Isıtılmış yağda soğanları ilave edin, karıştırarak soğanlar sararıncaya kadar soteleyin. Piliç suyunun yarısını ekleyin, kaynama noktasına kadar ısıtın ve aşurelik buğdayı ilave edip, yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalan piliç suyunu ve yeşil mercimeği ilave edip, kısık ateşte buğday ve mercimekler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Tuz ekleyip, karıştırın. Üzerine pul kırmızıbiber ve nane serperek servis yapın.
8 kişilik * 1 su bardağı yeşil mercimek (ıslatılmış) * 1 su bardağı aşurelik buğday (ıslatılmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 5 su bardağı piliç suyu (kaynar) * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * çorba kaşığı nane * Tuz (arzu edilen miktarda)
|